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ŁÓDŹ 20.11.2023 

 

Answers to the Contractor's questions 

 

REFERS TO: 

The public procurement procedure in accordance with Art. 11 section 5 point 1) of the Act of 

September 11, 2019 Public Procurement Law (Journal of Laws of 2023, item 1650, as amended). 

The subject of the order was the delivery of a device for testing the efficiency of particle 

filtration (case reference number FO-Z/ŁIT/8/2023/N). 

 

The Contracting Authority informs that questions regarding the content of the Announcement were 

received. Below, the Ordering Party submits the questions and answers in order. 

 

Question number 1 

Considering the wide range of photometers offered by TSI Inc. does the Purchaser require 

that the photometers used in the offered filter performance testing device be dedicated by 

TSI. Inc. for filter performance testing, or does he allow the use of any photometers from 

TSI. Inc with parameters in accordance with the specification? 

Ad. 1 

The purchaser does NOT allow the use of any photometers from TSI. Inc with parameters in 

accordance with the specification. The Contracting Authority informs that the photometers are to be 

dedicated by TSI to test the performance of filters (in our case, filter materials used for respiratory 

protection, in particular respirator masks and respirators). 

 

Question number 2 

Does the Contracting Authority allow changing the contractual penalty in case of delay in 

delivery and removal of defects and faults under warranty from 0.5% to 0.1% of the gross 

contract value for each started day of delay? 

Ad. 2 

The Contracting Authority does not agree to changes in the contractual penalty. 

 

Question number 3 

For a Contractor registered in Poland, does the Contracting Authority allow submitting a 

bid in PLN and subsequent invoicing and settlement in PLN? 

Ad. 3 
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The Contracting Authority informs that in accordance with paragraph. 10.1 of the Announcement: 

The price, provided in the tender, shall be expressed in USD:  

a) as a gross price (with VAT % according to the applicable rate by domestic Contractors),  

b) as a net price (without VAT) by foreign Contractors.   

And point 11: 

Settlements, between the Contracting Authority and the Contractor, shall be made in USD. However, 

payments for outstanding amounts will be made: 

a)in the case of a domestic Contractor, invoices shall be issued in USD, rounded to two decimal 

places, and payment shall be made in PLN according to the average exchange rate of the National 

Bank of Poland, Table A, on the day preceding the date of invoice issuance, 

b)in the case of a foreign Contractor, invoices shall be issued in USD, rounded to two decimal places, 

and payment shall also be made in USD. 

 

At the same time, the Contracting Authority informs that the deadline for submitting offers does not 

change. 
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