ࡱ> ](bjbj\\AT6i6in48!u!!"!!!"^#,#|~~~~~~e~#""##~!!/h(h(h(#!!|h(#|h(h( `!wL&dxhE0u3&33$D##h(#####~~'###u####3#########c w:AG/ZP  10/2024 ZaBcznik nr 3 do SWZ PROJEKT UMOWA NR & & & ./2024/U /zwana dalej Umowa/ zawarta w dniu & & & & & & pomidzy SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKAAD OPIEKI ZDROWOTNEJ w MIDZYCHODZIE ul. Szpitalna 10, 64  400 Midzychd NIP 595-13-40-382 Regon 000310249 zwanym w tre[ci Umowy Zamawiajcym, reprezentowanym przez: DYREKTOR - mgr Bartosz GROBELNY a & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & zwanym w tre[ci Umowy Wykonawc reprezentowanym przez: & & & & & & & & & & & & & & - & & & & & & & & & & & & & & & & & & Stosownie do dokonanego przez Zamawiajcego na podstawie ustawy z dnia 11 wrze[nia 2019r. Prawa zamwieD publicznych (Dz.U. z 2019r., poz. 2019) postpowania przetargowego trybie podstawowym - wyboru oferty Wykonawcy, Strony zawarBy Umow o nastpujcej tre[ci: 1 Przedmiotem Umowy s warunki przygotowania i dostawy posiBkw przez: & & & & & & & & & & & & & & & & & & do SPZOZ Midzychd na zasadach okre[lonych w Specyfikacji Warunkw Zamwienia wraz z zaBcznikami. UsBuga musi by realizowana zgodnie z wymogami okre[lonymi w: Ustaw z dnia 15 kwietnia 2011r. o dziaBalno[ci leczniczej (j.t Dz. U. z 2023r., poz. 991 ze zm.), Ustaw z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeDstwie |ywno[ci i |ywienia (j.t. Dz.U. z 2023r., poz. 1448), oraz warunkami okre[lonymi w SWZ. Ustaw z dnia 8 stycznia 2010r. o zmianie ustawy o bezpieczeDstwie |ywno[ci i |ywienia oraz niektrych innych ustaw (Dz.U. z 2010r., Nr 21, poz. 105), Ustawie z dnia 14 grudnia 2012r. o odpadach (Dz. U. z 2013r. poz. 21 wraz z pzniejszymi zmianami). Rozporzdzeniem Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007r. w sprawie pobierania i przechowywania prbek |ywno[ci przez zakBady |ywienia zbiorowego typu zamknitego (Dz.U. z 2007r. Nr 80, poz. 545), Rozporzdzeniem (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 roku ustanawiajce oglne zasady i wymagania prawa |ywno[ciowego, powoBujce Europejski Urzd ds. BezpieczeDstwa {ywno[ci oraz ustanawiajce procedury w zakresie bezpieczeDstwa |ywno[ci (Dz. U. UE L Nr 31 z dnia 01 lutego 2002r. ze zm.), Rozporzdzenie WE Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny [rodkw spo|ywczych (Dz. U. UE. L Nr 139 z dnia 30 kwietnia 2004r.), Rozporzdzenie WE Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. ustanawiajcym szczeglne przepisy dotyczce higieny w odniesieniu do |ywno[ci pochodzenia zwierzcego (Dz. U. UE L Nr 139 z 30 kwietnia 2004r. ze zm.), Dyrektywa Komisji 2006/141/WE z dnia 22 grudnia 2006r. w sprawie preparatw do pocztkowego |ywienia niemowlt i preparatw do dalszego |ywienia niemowlt oraz zmieniajce dyrektyw 1999/21/WE ze zm., Rozporzdzenie Komisji (UE) 2017/185 z dnia 2 lutego 2017r. ustanawiajce [rodki przej[ciowe dotyczce stosowania niektrych przepisw rozporzdzeD (WE) nr 853/2004 i (WE) nr 854/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady (Dz.U. UE.L 2017.29.21), Rozporzdzenie Komisji (WE) nr 2023/2006 z dnia 22 grudnia 2006r. w sprawie dobrej praktyki produkcyjnej w odniesieniu do materiaBw i wyrobw przeznaczonych do kontaktu z |ywno[ci, Rozporzdzenie Komisji (WE) nr 282/2008 z dnia 27 marca 2008r. w sprawie materiaBw i wyrobw z tworzyw sztucznych pochodzcych z recyklingu przeznaczonych do kontaktu z |ywno[ci oraz zmieniajce rozporzdzenie (WE) nr 2023/2006. 2 Zamawiajcy zamawia u Wykonawcy posiBki wedBug jadBospisu dekadowego sporzdzanego przez dietetyka szpitalnego, a zatwierdzonego przez Kierownikw OddziaBw SPZOZ Midzychd zawierajcego diety: podstawow, lekkostrawn oraz specjalne w poszczeglnych oddziaBach (wymienione w zaBczniku nr 2 stanowicy integraln cz[ Umowy). Wykonawca przygotowuje posiBki zgodnie z normami, aktualnymi standardami i zasadami |ywienia przypisanym placwkom sBu|by zdrowia z uwzgldnieniem diet, [ci[le wedBug potrzeb Zamawiajcego. Wykonawca zobowizany jest do prowadzenia usBugi |ywienia zbiorowego w ochronie zdrowia z zachowaniem zasad dobrej praktyki higienicznej oraz zasad dobrej praktyki produkcyjnej oraz przestrzega zasady systemu HACCP, oraz dba o jako[ oraz estetyk serwowanych posiBkw. Wymagana jest pozytywna opinia PaDstwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zatwierdzajca kuchni i transport oraz dokument potwierdzajcy, |e Wykonawca wdro|yB system zarzadzania bezpieczeDstwem zdrowotnym |ywno[ci HACCP w kuchni, gdzie przygotowywane s posiBki. Zamawiajcy bdzie dokonywaB zamwieD zgodnie z bie|cym zapotrzebowaniem, tj.: ilo[ci i rodzaj zamawianych posiBkw bd uzale|nione od liczby hospitalizowanych pacjentw LISTNUM  Wykonawca zobowizany jest do dostarczania posiBkw dla pacjentw SPZOZ Midzychd zgodnie z zamwieniem zBo|onym przez osob upowa|nion przez Zamawiajcego. Strony ustalaj, i| istnieje mo|liwo[ dostarczania posiBkw dla personelu Szpitala zgodnie z imiennym zamwieniem. OdpBatno[ za posiBki bdzie rozliczana przez osoby korzystajce z wy|ywienia bezpo[rednio z Wykonawc (bez po[rednictwa SPZOZ Midzychd). Zamawiajcy przewiduje mo|liwo[ przedBu|enia okresu trwania umowy do czasu wyczerpania jej warto[ci, nie dBu|ej jednak ni| 6 miesicy, w przypadku gdy przed upBywem terminu jej obowizywania nie zostanie wyczerpana warto[ciowo. PrzedBu|enie wymaga oboplnej zgody i sporzdzenia aneksu w formie pisemnej pod rygorem niewa|no[ci. Zamawiajcy zobowizuje si zrealizowa przedmiot zamwienia w wysoko[ci minimum 60% warto[ci brutto wynagrodzenia wskazanego w ust. 11. Wykonawca przyjmuje do wiadomo[ci, i| podane ilo[ci przedmiotu zamwienia to ilo[ci szacunkowe. W przypadku przekroczenia ilo[ci przedmiotu zamwienia, dalsza realizacja przedmiotu zamwienia bdzie odbywaBa si LISTNUM  na warunkach zawartych w niniejszej umowie. Wykonawca zobowizany jest do dostarczania posiBkw w ilo[ciach zgBoszonych przez osob upowa|nion Zamawiajcego w cenach ustalonych w wyniku postpowania przetargowego (ceny okre[la zaBcznik nr 1 stanowicy integraln cz[ umowy): Lp. PosiBekCena jednostkowa netto [zB]Cena jednostkowa brutto [zB]1.[niadanie2.obiad 3.kolacja 4.podwieczorek5.dzienny koszt wy|ywienia bez podwieczorku  Szacunkowa warto[ umowy wynosi: .........................................zB netto (sBownie: ...................................................................................................../100) .........................................zB brutto (sBownie: ...................................................................................................../100) Zamawiajcy zobowizany jest do skBadania zamwieD u Wykonawcy (ilo[ci posiBkw i poszczeglnych diet) 2 razy dziennie: obiady, podwieczorek oraz kolacje najpzniej do godz. 9:30, [niadania na nastpny dzieD do godz. 13:30. W przypadku opznienia zgBoszenia zamwienia, o ktrym mowa w pkt. 6 Wykonawc obowizuj godziny dostaw posiBkw do poszczeglnych placwek Zamawiajcego okre[lone w 3 wydBu|one o r|nice czasu wynikajcego z opznienia Zamawiajcego. 3 Wykonawca zobowizuje si do dostarczenia posiBkw do SPZOZ Midzychd wBasnym transportem speBniajcym wymogi PaDstwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego. Wykonawca zobowizuje si do dostarczenia posiBkw do SPZOZ Midzychd ul. Szpitalna 10  wy|ywienie caBodzienne w ilo[ci szacunkowo 65 porcji dziennie (ka|dy posiBek: [niadanie, obiad, kolacja) : [niadanie od godz. 7:30 do godz. 8:00, obiad, podwieczorek, kolacja od godz. 11:30 do godz. 12:30. Dla pacjentw dorosBych, ktrym przepisana jest dieta cukrzycowa lub dieta wysokobiaBkowa  do dziennego wy|ywienia zapewniony bdzie czwarty posiBek tj. podwieczorek  szacunkowo 25 porcji dziennie wraz z zagwarantowaniem naczyD i sztucw jednorazowych. PosiBki winny by porcjowane zgodnie z jadBospisem i dostarczone bezpo[rednio do poszczeglnych oddziaBw w naczyniach jednorazowego u|ytku. Wykonawca zobowizuje si do dostarczenia niezbdnej ilo[ci kompletnej zastawy stoBowej jednorazowego u|ytku i sztucw jednorazowego u|ytku ktre musza posiada atest dopuszczajcy do kontaktu z |ywno[ci. Czas odbioru ilo[ciowego i jako[ciowego posiBkw w punktach dostarczania nie mo|e przekroczy 30 minut. Naczynia stoBowe w ktrych dostarczane s posiBki typu: zupa, kawa, pasty, d|emy, wyporcjowane wdliny itp. oraz By|ki wazowe powinny by zabierane po posiBku i prawidBowo myte i wyparzane w wyznaczonym miejscu u Wykonawcy. Wykonawca o[wiadcza, i| wszelkie czynno[ci zwizane z przygotowaniem i dystrybucj posiBkw, jak rwnie| zmywanie, wykonywa bdzie zgodnie z zasadami sanitarnymi okre[lonymi w przepisach odrbnych, z wykorzystaniem [rodkw myjcych i dezynfekujcych dopuszczonych do stosowania w szpitalach. Zu|yte naczynia jednorazowe wraz z resztkami jedzenia (z SPZOZ Midzychd) po ka|dym posiBku Wykonawca zobowizuje si do zgromadzenia i z utylizowania we wBasnym zakresie i na wBasny koszt. Zamawiajcy dopuszcza mo|liwo[ obci|ania Wykonawcy kosztami magazynowania oraz utylizacji odpadw pokonsumpcyjnych w oparciu o stosowany aneks do Umowy. Naczynia jednorazowe, w ktrych dostarczane bd posiBki do SPZOZ Midzychd musz by dopuszczone do kontaktu z |ywno[ci. Jednocze[nie Wykonawca zobowizuje si do zebrania i utylizowania we wBasnym zakresie zu|ytych naczyD wraz z resztkami jedzenia. Wszystkie opakowania (w tym zbiorcze) winny posiada wszelkie wymagane prawem atesty, pozytywne opinie itp. Ponadto Wykonawca musi zabezpieczy personel wydajcy posiBki w: nabierki i inne narzdzia potrzebne do nakBadania posiBkw, pojemniki na odpady pokonsumpcyjne, worki koloru czerwonego na odpady pokonsumpcyjne. kontener na odpady bytowe. 4 Wykonawca usBugi udziela gwarancji jako[ciowej i ilo[ciowej na objte niniejsz Umow wy|ywienie. Roszczenia z tytuBu ewentualnych nieprawidBowo[ci w oferowanych posiBkach objte niniejsz umow zamawiajcy zgBosi w postaci protokoBu reklamacyjnego w terminie nie dBu|szym ni| 7 dni od daty ujawnienia. Wykonawca usBugi zobowizuje si do uwzgldnienia uzasadnionych uwag przy rozliczeniu prowadzonej usBugi. Wszystkie koszty zwizane z reklamacj ponosi Wykonawca usBugi. 5 W przypadku uchybienia przez Wykonawc terminw w realizacji danego zamwienia, Zamawiajcy ma prawo odstpienia od umowy w cz[ci obejmujcej niezrealizowane zamwienie i naliczenia z tego tytuBu kary umownej w wysoko[ci 30% zamwienia objtego odstpieniem. W przypadku wystpienia co najmniej dwa razy przypadku niezrealizowania umowy w terminie, Zamawiajcy ma prawo do odstpienia od Umowy i naliczenia kary umownej w wysoko[ci 10 % kwoty, o ktrej mowa w 2 ust. 11 umowy. W przypadku gdy Zamwienie ma wady, Zamawiajcy mo|e |da ich usunicia zgodnie z przepisami kodeksu cywilnego lub od umowy odstpi w ka|dym czasie niezale|nie od rodzaju wad w cz[ci obejmujcej zamwienie zrealizowane wadliwie i naliczenia z tego tytuBu kary umownej w wysoko[ci 30% zamwienia objtego odstpieniem. W przypadku wystpienia co najmniej dwa razy przypadku wadliwego wykonywania poszczeglnych zamwieD, Zamawiajcy ma prawo do odstpienia od Umowy i naliczenia kary umownej w wysoko[ci 10 % kwoty, o ktrej mowa 2 ust. 11. ZapBata kary umownej nie wyklucza prawa Zamawiajcego do dochodzenia odszkodowania w peBnej wysoko[ci na zasadach oglnych przewidzianych w kodeksie cywilnym. Aczna maksymalna wysoko[ kar umownych naBo|onych przez Zamawiajcego na Wykonawc w okresie trwania caBej Umowy nie mo|e przekroczy 50% Bcznego wynagrodzenia okre[lonego w 2 ust. 11. Ka|da ze stron mo|e rozwiza umow w formie pisemnej pod rygorem niewa|no[ci w okresie jej trwania z zachowaniem 3-miesicznego okresu wypowiedzenia. 6 Zamawiajcy mo|e rozwiza umow w ka|dym czasie w przypadku: naruszenia przez Wykonawc warunkw umowy z 1 ust. 2 pkt. b. utraty przez Wykonawc uprawnieD koniecznych do prowadzenia dziaBalno[ci gospodarczej i utraty decyzji na prowadzenie kuchni cateringowej wydajcej posiBki na zewntrz, 3- krotnego w cigu miesica pisemnego zgBoszenia przez Zamawiajcego zBej jako[ci posiBkw na podstawie przesBanek okre[lonych w zaBaczniku nr 2 do umowy, 2  krotnego naliczenia kar umownych wynikajcych z 5 ust. 1 w przypadku wystpienia co najmniej dwa razy przypadku niezrealizowania umowy w terminie, Zamawiajcy ma prawo do odstpienia od Umowy i naliczenia kary umownej w wysoko[ci 10 % kwoty, o ktrej mowa w 2 ust. 11 umowy i 2 2. Zamawiajcy stosownym pismem poinformuje Wykonawc zobowizujc go do zaniechania naruszeD umowy w terminie 7 dni od dnia ich wystpienia pod rygorem natychmiastowego wypowiedzenia umowy. 7 Dostarczone ilo[ci posiBkw wyszczeglnione bd na  Dziennym zestawieniu dostarczonych posiBkw z wyszczeglnieniem poszczeglnych diet - w rozbiciu na poszczeglne oddziaBy szpitalne  dokument sporzdzony po 2 egz. dla ka|dej dostawy posiBkw. Ka|dorazowy odbir posiBkw potwierdza osoba za to odpowiedzialna na oddziale jak i osoba upowa|niona przez Zamawiajcego. OryginaB powy|szego dokumentu zostaje w danej jednostce/oddziale, natomiast kopia trafia do Wykonawcy. 8 Transport dostawczy i opakowania do przewo|enia posiBkw musz by dostosowane do aktualnie obowizujcych wymogw sanitarnych przy przewozie [rodkw spo|ywczych. Zamawiajcy zastrzega sobie prawo do okresowej kontroli w zakresie: zgodno[ci dostarczanych posiBkw z wymogami Zamawiajcego pod wzgldem wagowym (tzw. gramwka) podtrzymania odpowiedniej temperatury dostarczanych posiBkw: zupy  temperatura 75C (3C), II danie  temperatura 65C (3C), kawa, herbata, kakao 75C (3C). 3. Wykonawca odpowiada za prawidBowe przygotowanie posiBkw wedBug ustalonego 10-dniowego jadBospisu pr  H j v ﮖq`NNN<#h>hR'CJOJQJ\^JaJ#h>hR'5CJOJQJ^JaJ hYaZ5CJOJQJ\^JaJ hd*5CJOJQJ\^JaJ&h>hR'5CJOJQJ\^JaJ/h>hR'5B*CJOJQJ\^JaJph h>hnCJOJQJ^JaJ h>hXCJOJQJ^JaJ h>h+MCJOJQJ^JaJhd*CJOJQJ^JaJ h>hR'CJOJQJ^JaJ H x z & p r ( * Z \ $ p#a$gdR' $$@&a$gdR'gdR'$a$gdR' $$@&a$gdnv x z r & p r x ( * Z \ Jra h>h}CJOJQJ^JaJhR'CJOJQJ^JaJ h>hZCCJOJQJ^JaJ h>hdCJOJQJ^JaJ h>hnCJOJQJ^JaJ#h>hR'5CJOJQJ^JaJ.h>hR'5CJOJQJ\^JaJsHtH#h>hR'CJOJQJ\^JaJ h>hR'CJOJQJ^JaJ%\ pJ8!$ & F,^a$gd$ & Fh^ha$gdy,$a$$a$gdUeXgdngdR'$a$gdR'$a$gd}JL`n |ᱢ}lZHZ6#h<h` CJOJQJ\^JaJ#h<hM^CJOJQJ\^JaJ#h<h`^XCJOJQJ\^JaJ h(5CJOJQJ\^JaJ&h>h(5CJOJQJ\^JaJ h>h(CJOJQJ^JaJhUeXhUeXCJOJQJ^JhUeXCJOJQJ^JaJ h>hnCJOJQJ^JaJ h>hdCJOJQJ^JaJ h>hR'CJOJQJ^JaJhVCJOJQJ^JaJ|~NPlnpNɷۥp_H6H#hhl*CJOJQJ\^JaJ,hhl*CJOJQJ^JaJnHsHtH hh61:CJOJQJ^JaJ h<h61:CJOJQJ^JaJ#h<hnBCJOJQJ\^JaJ#h<hCCJOJQJ\^JaJ#h<h|CJOJQJ\^JaJ#h<h` CJOJQJ\^JaJ#h<hnCJOJQJ\^JaJ#h<h>CJOJQJ\^JaJ#h<h61:CJOJQJ\^JaJNVXfjHJ68T !!"""$$$һ驓jX#h>hCJOJQJ\^JaJ(hhl*CJOJQJ^JaJnHtH'hhl*CJOJQJ\^JaJtH+hhl*CJOJQJ\^JaJsHtH#hhl*CJOJQJ\^JaJ,hu#hhCJOJQJ^JaJnHsHtH,hhhCJOJQJ^JaJnHsHtH,hhl*CJOJQJ^JaJnHsHtH"!"$$$$%')p+-.j02"546v8N:P:R:Z: $$Ifa$gd` $h^ha$gdo $ & Fa$gd $ & Fa$gd36$a$gdx/[ $*$8$9Da$gdy,$ & F,^a$gd$$$$%P%%%%&8&\& ''*'ʹzhzzS>))h>hM^B*CJOJQJ^JaJph)h>h|B*CJOJQJ^JaJph)h>hBB*CJOJQJ^JaJph#hsa+B*CJOJQJ^JaJph)h>h`=B*CJOJQJ^JaJph)h>hIrB*CJOJQJ^JaJph)h>h` B*CJOJQJ^JaJph h>hCCJOJQJ^JaJ hx/[5CJOJQJ\^JaJ&h>hx/[5CJOJQJ\^JaJ h5CJOJQJ\^JaJ*'>'D'F'H'`'~'''''''(&(((()))*+ҽugVVguEE7Egh>CJOJQJ^JaJ h>h9rxCJOJQJ^JaJ hu#hhCJOJQJ^JaJhhCJOJQJ^JaJ h>hjCJOJQJ^JaJ h>hIrCJOJQJ^JaJ h>h|CJOJQJ^JaJ)h>hM^B*CJOJQJ^JaJph)h>hB*CJOJQJ^JaJph,h>h5B*CJOJQJ^JaJph,h>hM^5B*CJOJQJ^JaJph+n+p+,8,:,--x......z//////0h0j0ͿͱraPaP?Paar hh>CJOJQJ^JaJ hh|CJOJQJ^JaJ hh` CJOJQJ^JaJ hhCJOJQJ^JaJ1jhhCJOJQJU^JaJnHtH(hhCJOJQJ^JaJnHtHhjCJOJQJ^JaJh>CJOJQJ^JaJ h>h9rxCJOJQJ^JaJ hu#h9rxCJOJQJ^JaJ hu#hhCJOJQJ^JaJj022*2p22224"5:5.6062646 78788888t8v8999±zjjzYJh>hCJOJQJ^J h>hCJOJQJ^JaJjh/CJOJQJU^JhVhVCJOJQJ^Jh/CJOJQJ^JhCJOJQJ^JaJhsa+CJOJQJ^JaJ hVhVCJOJQJ^JaJh` CJOJQJ^JaJh>CJOJQJ^JaJ h>h61:CJOJQJ^JaJ h>h` CJOJQJ^JaJ9:::J:L:N:P:R:Z:\:l::::::::;;;;;;";4;6;8;:;@;Z;\;^;`;f;h;;;;࿮xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxd&h>h61:5CJOJQJ\^JaJ h>h` CJOJQJ^JaJ&h>h` 5CJOJQJ\^JaJ h>hoCJOJQJ^JaJ h>h61:CJOJQJ^JaJh>hoCJOJQJ^J"h>h5CJOJQJ\^Jh>hCJOJQJ^Jh>h5CJOJQJ^J'Z:\:l::::::MAA $$Ifa$gd` kd$$IfF\ >p#x32064 Fa&ytUeX $$Ifa$gd` $$$@&Ifa$gd` :::;;;;;YMM $$Ifa$gd` kd$$IfF\ >p#x32064 Fa&ytUeX $$Ifa$gd` ;;";4;6;8;eYYMM $$Ifa$gd` $$Ifa$gd` kdo$$IfF\ >p#x32064 Fa&ytUeX8;:;@;Z;\;^;eYYMM $$Ifa$gd` $$Ifa$gd` kd)$$IfF\ >p#x32064 Fa&ytUeX^;`;f;;;;eYYMM $$Ifa$gd` $$Ifa$gd` kd$$IfF\ >p#x32064 Fa&ytUeX;;; <n<X==>>>>?4@@AAB.B0BfBhBjBnBpBrBr^M h(5CJOJQJ\^JaJ&h>hx/[5CJOJQJ\^JaJ&h>h(5CJOJQJ\^JaJ&h>h'5CJOJQJ\^JaJ h>h(CJOJQJ^JaJ h>h61:CJOJQJ^JaJ h>hRCJOJQJ^JaJ h>hoCJOJQJ^JaJ h>hCJOJQJ^JaJ h>h` CJOJQJ^JaJ;;; <n<X==>e]QEEEE $0^0a$gd $<^<a$gd$a$gdu#kd$$IfF\ >p#x32064 Fa&ytUeX>>>?4@@hBjBrBtBC $ & Fa$gd<$ & F 88^8a$gd36$ & F hh^ha$gd36$a$ $ & Fa$gd36 $ & Fa$gd36 $0^0a$gdnB$a$gdrBtBBBCRCCCCD@DDD:Eh4CJOJQJ^Jh>hnBCJOJQJ^Jh>h6CJOJQJ^Jh>h61:CJOJQJ^Jh>h` CJOJQJ^Jh>hx/[CJOJQJ^J&h>hC5CJOJQJ\^JaJVGjGlGnGpGGG*H,HFIVIJJ JJKKKKKMM^MpMtMMNO.O0OOsdUh>hjCJOJQJ^Jh>hx/[CJOJQJ^JhgDCJOJQJ^Jh>hRCJOJQJ^Jh>h6CJOJQJ^Jh>CJOJQJ^Jh>hoCJOJQJ^Jh}CJOJQJ^Jh>h+MCJOJQJ^Jh>h[CJOJQJ^Jh>h` CJOJQJ^Jh>hRCJOJQJ^JJKtMORU(VVVLWWWWWRXYZ@[B[J[$a$gd$ & F(h^ha$gdY~$a$gdY~$a$gdY~gd'$ & F^a$gd< $]^]a$gdnB$ & F hh^ha$gd36OP`PPPPQQRhRjRRRRS>SfSSSSUUUUUV&V(VVVVV||m|aRaRah<h` CJOJQJ^Jh` CJOJQJ^Jh>hRCJOJQJ^Jh>hx/[CJOJQJ^Jh>hnCJOJQJ^Jh>hnBCJOJQJ^Jh>h` CJOJQJ^J"hgDhn6CJOJQJ]^J"hgDhx/[6CJOJQJ]^J"hgDhnB6CJOJQJ]^J"hgDh` 6CJOJQJ]^JVJWLWWWWWWWPXRXYYZZZ>[@[B[F[J[L[\^`^ϻϤ|kZIII hhCJOJQJ^JaJ hhY~CJOJQJ^JaJ h5CJOJQJ\^JaJ&h>h5CJOJQJ\^JaJ&hY~hY~5CJOJQJ\^JaJ,hY~hY~CJOJPJQJ^JaJnH tH &h>hY~5CJOJQJ\^JaJ hY~5CJOJQJ\^JaJh<h` CJOJQJ^Jh<h` CJOJQJ\^JJ[L[_`cdfFgHgPgRggThijmnnnnrr$a$gd` $a$gd`  & F-gdu# & F+h^hgd$a$gdu#$ & F*h^ha$gd'$ & F*h^ha$gdgd'`^r^__f_~_`b^c`cddeeffff&gDgFgHgLgPgRggʰʖʖʅt`tA<hhCJKHOJPJQJ^J_H aJmH nH sH tH &h>h5CJOJQJ\^JaJ h5CJOJQJ\^JaJ hhY~CJOJQJ^JaJ2hh5CJOJPJQJ\^JaJnH tH 2hhCJOJPJQJ\]^JaJnH tH ,hhCJOJPJQJ^JaJnH tH  hhCJOJQJ^JaJhCJOJQJ^JaJgg.h0h2h4h@hPhRhThiiZjjjjj\k^k`khljlllгДxYxK::K hh C3CJOJQJ^JaJh C3CJOJQJ^JaJ<hu#hu#CJKHOJPJQJ^J_H aJmH nH sH tH 6h C3CJKHOJPJQJ^J_H aJmH nH sH tH <hu#hCJKHOJPJQJ^J_H aJmH nH sH tH 8hhCJKHOJQJ^J_H aJmH nH sH tH <hhCJKHOJPJQJ^J_H aJmH nH sH tH  hu#hCJOJQJ^JaJllmmm"mnnnnnnnjoп~jYH4# h>h` CJOJQJ^JaJ&h>hC5CJOJQJ\^JaJ h` 5CJOJQJ\^JaJ h5CJOJQJ\^JaJ&h>h` 5CJOJQJ\^JaJ&h>hY~5CJOJQJ\^JaJ hhCJOJQJ^JaJ6hu#CJKHOJPJQJ^J_H aJmH nH sH tH  hu#hCJOJQJ^JaJ<hhCJKHOJPJQJ^J_H aJmH nH sH tH  hh C3CJOJQJ^JaJ joopppppppqqqvrrrrrrrttͿͮ޿ޝxgS>>)h>hnBB*CJOJQJ^JaJph&h>hC5CJOJQJ\^JaJ h` 5CJOJQJ\^JaJ h5CJOJQJ\^JaJ&h>h` 5CJOJQJ\^JaJ h>h'CJOJQJ^JaJ h>hnCJOJQJ^JaJh>CJOJQJ^JaJ h>hnBCJOJQJ^JaJ h>h` CJOJQJ^JaJ h>hx/[CJOJQJ^JaJrrrtt~uu:vvv lnvx$^`a$gdC$^`a$gdj$^`a$gdnB$ & F^a$gd<$ & F^a$gd< $ & Fa$gd36$a$gd` ttu*u^u|u~uuu8v:vvvvvvwwwwpخoom\Kooo h>h` CJOJQJ^JaJ h>hRCJOJQJ^JaJU)h>hjB*CJOJQJ^JaJph)h>h` B*CJOJQJ^JaJph)h>hRB*CJOJQJ^JaJph)h>hnBB*CJOJQJ^JaJph)h<hjB*CJOJQJ^JaJph)h<hnBB*CJOJQJ^JaJph#hnBB*CJOJQJ^JaJphi wg gramatury koDcowej posiBkw sporzdzonych na podstawie obowizujcych norm wy|ywienia dla zakBadw sBu|by zdrowia. 4. Wykonawca zobowizany jest do przechowywania z ka|dego dnia prbek |ywno[ciowych z poszczeglnych diet zgodnie z obowizujcymi przepisami. 5. Wyrywkowej kontroli bdzie tak|e podlegaBa gramwka dostarczanych posiBkw. 6. Nadzr nad jako[ci, ilo[ci i przestrzeganiem obowizujcych norm i uzgodnieD oraz realizacj postanowieD zawartych w Umowie, sprawowa bd koordynatorzy z ramienia Zamawiajcego, ktrym Wykonawca zapewni dostp do wszelkich dokumentw i danych niezbdnych do przeprowadzenia kontroli/auditu. 7. Zamawiajcy w celu kontroli jako[ci posiBkw bdzie miaB prawo w czasie trwania umowy dokona na koszt Wykonawcy sprawdzenia kaloryczno[ci posiBkw w wyspecjalizowanej w tym zakresie jednostce kontrolnej. 8. Obowizek pobierania i przechowywania prbek potraw bdzie dotyczy zakBadu Wykonawcy, w ktrym potrawy bd wyprodukowane. Prbki potraw bd udostpnione organom PaDstwowej Inspekcji Sanitarnej na |danie tych organw. 9 Zamawiajcy zastrzega sobie prawo do zwikszenia lub zmniejszenia ilo[ci dostarczonych posiBkw na poszczeglne jednostki SPZOZ Midzychd. 10 Warunki pBatno[ci ustala si nastpujco : PBatne przelewem do ....... (nie mniej ni| 45 dni) dni od daty wystawienia faktury. Wykonawca zobowizuje si do wystawiania faktury za zrealizowan usBug w nastpujcych okresach rozliczeniowych: od 1-15 dnia miesica i od 16 do ostatniego dnia miesica, ilo[ciowo zgodn z zaBczanym zestawieniem faktycznie zamwionych i wydanych posiBkw. Koszt surowca nie mo|e by ni|szy ni| 50 % stawki netto. Do ka|dej faktury dostarczony bdzie zaBcznik z wyszczeglnieniem ilo[ci poszczeglnych posiBkw w rozbiciu na poszczeglne oddziaBy szpitalne. 11 W przypadku opznienia pBatno[ci wynikajcych z winy Zamawiajcego, Wykonawca zastrzega sobie prawo do naliczania ustawowych odsetek. W przypadku opznienia dostaw posiBkw oraz wszelkich niezgodno[ci posiBkw pod ktem jadBospisu, temperatury i gramatury wynikajcych z winy Wykonawcy, Zamawiajcy mo|e naliczy kar umown w wysoko[ci 10% dziennej warto[ci dostarczonych posiBkw. W przypadku braku dostaw posiBkw Zamawiajcy obci|y dostawc faktycznie poniesionymi kosztami zwizanymi z awaryjnym zaopatrzeniem w posiBki pacjentw Szpitala. Dodatkowo Zamawiajcy obci|y Wykonawc kar umown w wysoko[ci 3-dniowej [redniej Bcznej warto[ci zamawianych posiBkw za ka|dy dzieD przerwy w dostarczaniu posiBkw. 9 Strony mog zmieni niniejsz umow o zamwienie publiczne, je|eli taka mo|liwo[ wynika wprost z przepisw prawa. Na podstawie art. 455 ustawy strony umowy mog dokona zmiany istotnych postanowieD zawartej umowy w stosunku do tre[ci, na podstawie ktrej dokonano wyboru Wykonawcy w nastpujcych przypadkach: w przypadku zmian ceny na cen korzystniejsz dla Zamawiajcego, wynikajc z obni|enia cen rynkowych, trwajcych promocji lub innych zdarzeD, Zamawiajcy zastrzega sobie prawo zakupu produktw po obni|onej cenie. W powy|szym przypadku strony mog zwikszy ilo[ przedmiotu umowy do warto[ci dla danej cz[ci/ pozycji. w przypadku zmiany nazwy, numeru katalogowego, sposobu konfekcjonowania lub liczby opakowaD produktu przy zachowaniu jego parametrw strony umowy za obopln zgod maj prawo do zmiany takiej pozycji przy zachowaniu ceny zaoferowanej w ofercie lub ni|szej, je|eli w toku umowy ktrakolwiek z pozycji formularza cenowego zostanie wycofana z rynku, lub zaprzestana zostanie jej produkcja, strony umowy za obopln zgod maj prawo do zmiany takiej pozycji na produkt rwnowa|ny po cenie jednostkowej zaoferowanej w ofercie lub ni|szej, je|eli w toku umowy oka|e si, |e ktrakolwiek z pozycji formularza cenowego nie jest dostpna na rynku z jakichkolwiek innych ni| wymienione wy|ej powody, strony umowy za obopln zgod maj prawo do zmiany takiej pozycji na produkt rwnowa|ny po cenie jednostkowej zaoferowanej w ofercie lub ni|szej, Stwierdzenie wystpienia jednej z przesBanek do zawarcia aneksu do umowy nie stanowi bezwzgldnego zobowizania Zamawiajcego do zawarcia takiego aneksu. Zamawiajcy mo|e odstpi od niniejszej umowy w trybie i na zasadach okre[lonych w art. 456 PZP. Wszelkie zmiany umowy dokonywane bd w drodze aneksu do niniejszej umowy w formie pisemnej zastrze|onej pod rygorem niewa|no[ci. W przypadku zmiany ceny materiaBw lub kosztw zwizanych z realizacj zamwienia, je|eli zmiany te bd miaBy wpByw na koszty wykonania zamwienia przez Wykonawc Strony przewiduj zmian cen zgodnie z poni|szymi zasadami: podstaw do wyliczenia wysoko[ci zmiany bdzie kwartalny wskaznik wzrostu cen towarw i usBug konsumpcyjnych, przedstawiajcy procentowy wzrost cen w danym kwartale w stosunku do cen w kwartale poprzednim, ogBaszany w Komunikacie Prezesa GBwnego Urzdu Statystycznego, zwany dalej wskaznikiem GUS, w przypadku, gdy wskaznik GUS za dowolny kwartaB przypadajcy po upBywie 6 miesicy od dnia zawarcia umowy (data wskazana w nagBwku) w stosunku do kwartaBu poprzedniego zmieni si o poziom przekraczajcy 5% (w przypadku spadku dodatkowo - jedynie wwczas, gdy wystpuje deflacja) strona jest uprawniona do zBo|enia wniosku o dokonanie odpowiedniej zmiany cen, przy czym wniosek mo|e dotyczy bie|cej zmiany - wniosek spzniony, za okresy minione, pozostawia si bez rozpoznania, wniosek o zmian cen mo|na zBo|y jedynie w przypadku, gdy wzrost cen materiaBw i kosztw na rynku miaB wpByw na koszt realizacji zamwienia, co strona wnioskujca zobowizana jest wykaza skBadajc wraz z wnioskiem analiz wyliczeD oraz dowody, w tym dokumenty potwierdzajce zasadno[ wprowadzenia zmiany cen. Wnioskodawca zobowizany jest, w szczeglno[ci, do: okre[lenia procentowego udziaBu zmian cen poszczeglnych wstosunku do cen aktualnych (procentowy wskaznik zmiany), przeliczenia wszystkich cen jednostkowych przy zastosowaniu wnioskowanych wskaznikw zmiany cen i wyliczenie wnioskowanej sumy zmiany cen  warto[ci zamwienia pozostaBej do realizacji w oparciu o wnioskowan zmian, wykazania, |e zmiana cen materiaBw lub kosztw wynosi rwnowarto[ zastosowanego wskaznika poprzez zaBczenie dowodw na to, |e wyliczona do wniosku warto[ materiaBw i kosztw nie jest mniejsza ni| przyjty wskaznik zmiany cen. zmiana wynagrodzenia wskutek zmiany cen materiaBw lub kosztw mo|e by zastosowana na podstawie wniosku strony nie cz[ciej ni| raz na kwartaB kalendarzowy (po upBywie 6 miesicy od daty zawarcia umowy), warto[ ka|dej zmiany wynagrodzenia nie mo|e przekracza 1/2 wskaznika GUS, warto[ wszystkich zmian w okresie realizacji umowy nie mo|e przekracza 5%, strona przyjmujca wniosek uprawniona jest do: dokonania szczegBowej analizy wyliczeD oraz dowodw potwierdzajcych zasadno[ wprowadzenia zmiany do umowy, w przypadku negatywnej oceny wyliczeD lub dowodw, wezwania wnioskodawcy do zBo|enia wyja[nieD lub dokonania stosownych zmian. strony zastrzegaj uprawnienie do negocjacji zmiany cen i niezaakceptowania wniosku o waloryzacj, w szczeglno[ci w sytuacji niewykazania lub niedostatecznego wykazania przez wnioskodawc wpBywu zmian na koszty wykonania zamwienia oraz w sytuacji trudno[ci w zapewnienia finansowania zamwienia. Strony mog uzgodni zmian cen w poBczeniu z wcze[niejszym wyczerpaniem warto[ci szacunkowej zamwienia (bez zmiany warto[ci szacunkowej) lub wydBu|eniem okresu realizacji umowy (w przypadku spadku cen). Zmiana wynagrodzenia mo|e by obliczona procentowo lub ustalona w formie dodatku  stanowicego rwnowarto[ wzrostu cen materiaBw lub kosztw bdcych podstaw zmiany cen, po zaakceptowaniu wniosku wnioskodawcy, strony podpisz aneks do umowy okre[lajcy zmian cen. Zmiany bd obejmowa okres od dnia zBo|enia kompletnego i prawidBowego wniosku o waloryzacj, strony przyjmuj do wiadomo[ci, |e zmiana umowy wymaga uzyskania finansowania oraz zmiany planu finansowego dotyczcych zmiany kwoty zobowizania wynikajcego zumowy, dlatego nie zawarcie w terminie dwch miesicy od dnia zBo|enia prawidBowego ikompletnego wniosku o waloryzacj aneksu w sprawie zmiany cen umowy ozamwienie publiczne, uprawnia ka|d ze stron do rozwizania umowy z zachowaniem 3-miesicznego okresu wypowiedzenia, zwyBczeniem roszczeD odszkodowawczych z tytuBu rozwizania umowy przed terminem jej obowizywania i niezaakceptowania wniosku o waloryzacj, wykonawca, ktrego wynagrodzenie zostaBo zmienione zgodnie z powy|szymi zasadami zobowizany jest do zmiany wynagrodzenia przysBugujcego podwykonawcy, z ktrym zawarB umow, w zakresie odpowiadajcym zmianom cen materiaBw lub kosztw dotyczcych zobowizania podwykonawcy, je|eli Bcznie speBnione s nastpujce warunki: przedmiotem umowy s dostawy lub usBugi, okres obowizywania umowy przekracza 6 miesicy. 10 ARBITRA{ Wszelkie spory wynikajce z Umowy rozstrzygane bd na zasadach wzajemnych negocjacji przez wyznaczonych PeBnomocnikw a nastpnie czBonkw Dyrekcji. Je|eli Strony nie osign kompromisu wwczas sprawy sporne kierowane bd do sdu wBa[ciwego dla siedziby Zamawiajcego. W sprawach nieuregulowanych Umow maj zastosowanie przepisy Kodeksu Cywilnego oraz przepisy PZP. 11 KLAUZULA INFORMACYJNA Realizujc obowizek informacyjny Administratora danych osobowych, uprzejmie informujemy: Klauzula informacyjna dla Wykonawcy w celu zwizanym z postpowaniem o udzielenie zamwienia publicznego Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 Rozporzdzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 zdnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osb fizycznych w zwizku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepBywu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (oglne rozporzdzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016r., str. 1), dalej  RODO , informuj, |e: administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Samodzielny Publiczny ZakBad Opieki Zdrowotnej w Midzychodzie, 64-400 Midzychd, ul. Szpitalna 10. dane kontaktowe inspektora ochrony danych osobowych w SPZOZ Midzychd: iod@spzoz-miedzychod.com.pl Pani/Pana dane osobowe przetwarzane bd na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu zwizanym z postpowaniem o udzielenie zamwienia publicznego, o ktrym mowa w niniejszej SWZ prowadzonym w trybie podstawowym (nr postpowania AG/ZP  10/2024r). odbiorcami Pani/Pana danych osobowych bd osoby lub podmioty, ktrym udostpniona zostanie dokumentacja postpowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 Ustawy z dnia 11 wrze[nia 2019r.  Prawo zamwieD publicznych, dalej  ustawa Pzp . Pani/Pana dane osobowe bd przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 i 4 Ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakoDczenia postpowania o udzielenie zamwienia, a je|eli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje caBy czas trwania umowy. obowizek podania przez Pani/Pana danych osobowych bezpo[rednio Pani/Pana dotyczcych jest wymogiem ustawowym okre[lonym w przepisach ustawy Pzp, zwizanym z udziaBem w postpowaniu o udzielenie zamwienia publicznego; konsekwencje niepodania okre[lonych danych wynikaj z ustawy Pzp. w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie bd podejmowane w sposb zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO. posiada Pani/Pan: na podstawie art. 15 RODO prawo dostpu do danych osobowych Pani/Pana dotyczcych ; na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych *; na podstawie art. 18 RODO prawo |dania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrze|eniem przypadkw, o ktrych mowa w art. 18 ust. 2 RODO **; przysBuguje Pani/Panu prawo: wniesienia skargi do organu nadzorczego na niezgodne z RODO przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych przez Administratora. Organem wBa[ciwym dla przedmiotowej skargi jest Urzd Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa. nie przysBuguje Pani/Panu: w zwizku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunicia danych osobowych; prawo do przenoszenia danych osobowych, o ktrym mowa w art. 20 RODO; na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdy| podstaw prawn przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO. *Skorzystanie z prawa do sprostowania nie mo|e skutkowa zmian wyniku postpowania, zapisw postanowieD umownych, nie mo|e narusza integralno[ci protokoBu wraz z zaBcznikami. ** Prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze [rodkw ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na wa|ne wzgldy interesu publicznego Unii Europejskiej lub paDstwa czBonkowskiego. 12 POSTANOWIENIA KOCCOWE Umowa zostaBa zawarta w wyniku udzielenia zamwienia publicznego w trybie podstawowym. Wszelkie zmiany dotyczce ustaleD zawartych w Umowie wymagaj ka|dorazowo formy pisemnej. Aneksy do Umowy wa|ne bd wwczas, gdy zostan podpisane przez obie Strony Umowy. Integraln cz[ci Umowy s nastpujce zaBczniki : formularz ofertowy  zaBcznik nr 1 wykaz diet  zaBcznik nr 2 Umowa zostaBa sporzdzona w dwch jednobrzmicych egzemplarzach po jednym dla ka|dej ze Stron. Umowa zostaBa zawarta na czas okre[lony tj. od dnia & & & & & & & & & & & do dnia & & & & & & & & & Umowa wchodzi w |ycie z dniem & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & ZaBczniki: ZaBcznik nr 1 do Umowy: zaBcznik nr 1 do SWZ  Formularz ofertowy ZaBcznik nr 2 do Umowy: zaBcznik nr 7 do SWZ  Wykaz diet oraz zestawienie gramowe posiBkw WYKONAWCA ZAMAWIAJCY     PAGE  PAGE \* MERGEFORMAT4 8J jlnrtvȷȦّjVE4 h` 5CJOJQJ\^JaJ hu#5CJOJQJ\^JaJ&h>h` 5CJOJQJ\^JaJ)hChCB*CJOJQJ^JaJph#h'B*CJOJQJ^JaJph)h>hjB*CJOJQJ^JaJph h>hx/[CJOJQJ^JaJ h>hjCJOJQJ^JaJ h>h` CJOJQJ^JaJ h>hnBCJOJQJ^JaJ)h>hnBB*CJOJQJ^JaJphvxv,X0ڶo^^L^>0>ho{CJOJQJ^JaJh/CJOJQJ^JaJ#h>hR6CJOJQJ^JaJ h>hRCJOJQJ^JaJ h` 5CJOJQJ\^JaJ hu#5CJOJQJ\^JaJ&h>h` 5CJOJQJ\^JaJ hV5CJOJQJ\^JaJ#h1hVCJOJQJ\^JaJ#h>hCJOJQJ\^JaJ#h>h` CJOJQJ\^JaJ&h>hC5CJOJQJ\^JaJxLgd C3 $$ ^$ a$gdR$ & F hh^ha$gd36$a$gdR$ & F ^a$gd}$a$gdR$a$gd` $a$gd10JLRnV~ӱxgSEEEh>CJOJQJ^JaJ&h>hC5CJOJQJ\^JaJ hR5CJOJQJ\^JaJ hu#5CJOJQJ\^JaJ&h>hR5CJOJQJ\^JaJ&h>ho5CJOJQJ\^JaJ h>hoCJOJQJ^JaJ h>hCJOJQJ^JaJ h>hRCJOJQJ^JaJh/CJOJQJ^JaJho{CJOJQJ^JaJV`Rldh*ʶraaaaaPPPPP hYaZhYaZCJOJQJ^JaJ hYaZh%CJOJQJ^JaJh%CJOJQJ^JaJ h h%CJOJQJ^JaJ&h>hC5CJOJQJ\^JaJ h` 5CJOJQJ\^JaJ&h>h5CJOJQJ\^JaJ&h>h` 5CJOJQJ\^JaJ hu#5CJOJQJ\^JaJ h>h77CJOJQJ^JaJ`ldh*jD,f$ & F^a$gdy,$ & F^a$gdy,$ & F hh^ha$gdYaZ$ & F W^`Wa$gd36$ & F hh^ha$gd36jBD*,fzDHhBdJjBD#hYaZhYaZCJOJQJ]^JaJ&hYaZhYaZ6CJOJQJ]^JaJ hy,hYaZCJOJQJ^JaJhYaZCJOJQJ^JaJ hYaZhYaZCJOJQJ^JaJhy,CJOJQJ^JaJ7hjD $^a$gdy,$ & F h^ha$gdy,gdy,$a$gdq$[$\$a$gd C3$a$gd` $ & F^a$gdy,$ & F^a$gdy,$ & F^a$gdy,Ƕp___N=)&h>hUeX5CJOJQJ\^JaJ hy,hYaZCJOJQJ^JaJ hy,hUeXCJOJQJ^JaJ hy,h%CJOJQJ^JaJ hy,hy,CJOJQJ^JaJh%5CJOJQJ\^J"h h%5CJOJQJ\^J&h>hC5CJOJQJ\^JaJ hC5CJOJQJ\^JaJ&h>hh$v5CJOJQJ\^JaJ&h>h(5CJOJQJ\^JaJ h>h77CJOJQJ^JaJpXZ  * .   < r      ˹weVe@+h hUeX6CJOJQJ^JaJnHtHhUeX6CJOJQJ^JaJ#h hUeX6CJOJQJ^JaJh<CJOJQJ^JaJhUeXCJOJQJ^JaJ h hUeXCJOJQJ^JaJ(h hUeXCJOJQJ^JaJnHtH"h hUeX5CJOJQJ\^J%h hUeX5>*CJOJQJ\^J hUeX5CJOJQJ\^JaJ hq5CJOJQJ\^JaJp   XV$ & F Vd*$^`Va$gd36m$$ & F Vd*$^`Va$gdy,m$ $da$gdUeX*$gdUeXgdUeX$a$gdUeX$[$\$a$gd C3 < > V j   J L d      ȶȠȎv^J9 hc5CJOJQJ\^JaJ&hchc5CJOJQJ\^JaJ.ho{hUeX5CJOJQJ\^JaJnHtH.h hUeX5CJOJQJ\^JaJnHtH"h%CJOJQJ^JaJnHtH+h hUeX6CJOJQJ^JaJnHtH"hUeXCJOJQJ^JaJnHtH(h hUeXCJOJQJ^JaJnHtH#h hUeX6CJOJQJ^JaJ h hUeXCJOJQJ^JaJ       ZXVxz "îîÙÅttttfttttXGXG hgDhUeXCJOJQJ^JaJhUeXCJOJQJ^JaJh%CJOJQJ^JaJ h hUeXCJOJQJ^JaJ&ho{hUeX5CJOJQJ\^JaJ(hc5CJOJQJ\^JaJnHtH(hd*5CJOJQJ\^JaJnHtH.ho{ho{5CJOJQJ\^JaJnHtH hc5CJOJQJ\^JaJ&hDhc5CJOJQJ\^JaJVz"T*` f   !$a$gdq$a$gdCgd%$a$gdUeXgdUeX$ & F*$a$gd36m$$ & F *$^`a$gd36m$$ & F&*$a$gdgDm$$ & F Vdh*$^`Va$gd36m$T*` f   ۼͼxfRffA hUeX5CJOJQJ\^JaJ&h hUeX6CJOJQJ\^JaJ#h hUeX6CJOJQJ^JaJ)h hUeX56CJH*OJQJ^JaJ,h hUeX56CJOJQJ\]^JaJ.h hUeX6CJOJQJ]^JaJnHtH h hUeXCJOJQJ^JaJhUeXCJOJQJ^JaJ hgDhUeXCJOJQJ^JaJ&hgDhUeX5CJH*OJQJ^JaJ    !!!!d"f" # #t#v########$$$%2%ǵymymXXB+hE;ohqCJOJQJ\^JaJnHtH(hE;ohqCJOJQJ^JaJnHtHhE;oCJOJQJ^J"h hE;o5CJOJQJ\^Jh hE;oCJOJQJ^JhE;ohqCJOJQJ^JhqCJOJQJ^J"h hq5CJOJQJ\^J hC5CJOJQJ\^JaJ&hChh$v5CJOJQJ\^JaJ&hCh(5CJOJQJ\^JaJ!!!f" #v###$X%%%%%%d& '"'$'J'L'N'P'`gd'gd%gdgd!$ & F#^a$gdE;o & F!h^hgdE;ogdq2%D%V%X%%%%%%%%%%d&&&&&&' 'ƴp_ppQ@@ h>hh$vCJOJQJ^JaJhUeXCJOJQJ^JaJ h>hZ'CJOJQJ^JaJ h>h!CJOJQJ^JaJ h>h(CJOJQJ^JaJ h>hoCJOJQJ^JaJ h>hCCJOJQJ^JaJ#h>h`{6CJOJQJ^JaJhE;ohqCJOJQJ^J+hE;ohYaZCJOJQJ\^JaJnHtH(hE;ohqCJOJQJ^JaJnHtH '"'$'H'J'L'N'P'R''''''''''''''''''''''dzzrnrnrnrnd^d^ZZMjh#!RhnCJUhM^ hM^0JjhM^0JUhjjhjU&h>h+M5CJOJQJ\^JaJ&h>h(5CJOJQJ\^JaJ hgD5CJOJQJ\^JaJ&h>ho5CJOJQJ\^JaJ&h>hZ'5CJOJQJ\^JaJ&h>hh$v5CJOJQJ\^JaJ h>hnCJOJQJ^JaJP'R'''''''''''''''((($a$h]h&`#$`gd''''''''(((&h>h+M5CJOJQJ\^JaJhM^ht2CJmHnHujh#!RhnCJUh#!RhnCJ ?0P1h:pj. A!"#S$S% Dp$$If&!vh#v#vx#v3#v2:V F0655x535244 Fa&ytUeX$$If&!vh#v#vx#v3#v2:V F0655x535244 Fa&ytUeX$$If&!vh#v#vx#v3#v2:V F0655x535244 Fa&ytUeX$$If&!vh#v#vx#v3#v2:V F0655x535244 Fa&ytUeX$$If&!vh#v#vx#v3#v2:V F0655x535244 Fa&ytUeX$$If&!vh#v#vx#v3#v2:V F0655x535244 Fa&ytUeX$x666666666vvvvvvvvv666666>6666666666666666666666666666666666666666666666666hH66666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666p62&6FVfv2&6FVfv&6FVfv&6FVfv&6FVfv&6FVfv&6FVfv8XV~ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@66666_HmHnHsHtHD`D NormalnyCJ_HaJmHsHtH::  NagBwek 1$@&CJFF  NagBwek 2$$@&a$ 5CJ \:@:  NagBwek 3$@&>*`` ` NagBwek 5 <@&$56CJOJPJQJ\]^JaJJA`J Domy[lna czcionka akapituTi@T 0 Standardowy :V 44 la ,k , 0 Bez listy @B@@ Tekst podstawowyCJVCV Tekst podstawowy wcity ^CJ4 @4 0Stopka  p#0)@!0  Numer stronyDP@2D !Tekst podstawowy 2CJ8B8 NagBwek  p#Z^@RZ Normalny (Web)dd[$\$CJOJQJ^JaJtRbt Tekst podstawowy wcity 2 $ p#7^7`a$CJaJ`Sr` Tekst podstawowy wcity 3$^a$CJFF 0 Tekst dymkaCJOJQJ^JaJL/L 0Tekst dymka ZnakCJOJQJ^JaJZ/Z ` NagBwek 5 Znak$56CJOJPJQJ\]^JaJLQL ` 0Tekst podstawowy 3xCJaJN/N ` 0Tekst podstawowy 3 ZnakCJaJ6U 6 B0 HiperBcze >*ph2/2 B citation-line4/4 Bvalidity-dates6/6 n0 Stopka ZnakCJaJJ/J +MTekst podstawowy 2 ZnakaJ/! #Akapit z list Znak,sw tekst Znak,CW_Lista Znak,Wypunktowanie Znak,L1 Znak,Numerowanie Znak,Akapit z list BS Znak,List Paragraph Znak,normalny tekst Znak,Adresat stanowisko Znak,Normal Znak,Akapit z list3 Znak,Akapit z list31 Znak,Normal2 ZnakCJaJmHsHtH222 "Akapit z list,sw tekst,CW_Lista,Wypunktowanie,L1,Numerowanie,Akapit z list BS,List Paragraph,normalny tekst,Adresat stanowisko,Normal,Akapit z list3,Akapit z list31,Normal2,NagBowek 3,PreambuBa,Dot pt,F5 List Paragraph,Recommendation,Podsis rysunku#$^a$m$ mHsHtHPK![Content_Types].xmlN0EH-J@%ǎǢ|ș$زULTB l,3;rØJB+$G]7O٭V @l8b묮7J3J:t7͍7o,q)נTi n7^R|y _o֛~ J%|,U-RЅre1m1oKLylȒLXr:b 8Hؓr(s KP, W02= $-O 8IdZ}r鋷/~?}ů3Z%7~ۏ^}^ ÎsW}7gϯw8EA痓腈;q P -Qձ'* xord|"C0hq*[{8pc(& T\REXXz76رX~gxuD.鑾M. .SAΨkM|l#@A{h"QRC5d"ٝk 0e^kppدPfaid#$c=Ęlq#DQvIb )C&]u q@p?Y4p~5x ֔D2XvY%vgv'{St{;Yb<' ]ٹc,g:G]|:Ӆ3Eq*u-hu+`l L/Na$J!|r+~wZ}7;nV䤳.7pSM!&ćrźinf?Ӭo&U$Äq3WgɇkԁGzޣOFҮR'ǚa>ٙ`W 82gK"n8$*JI f%Lّ^vVx::l}3m|PJJ5?k>}P!aIl8HTI wv-,6,n+P-jYTۃ_.C4`^gW9GzSq]=4.in6 =g٩V/B㲱CjS rcqXbmY)hFRf?c%;B=z!k ʒp!HuIAD$%QW@c]C4:O&O2@a7VKipůVlO'+WʁC"B1Иfe|7s(]G4 Ѭ^jOWn?фawBС@3IV6PK! ѐ'theme/theme/_rels/themeManager.xml.relsM 0wooӺ&݈Э5 6?$Q ,.aic21h:qm@RN;d`o7gK(M&$R(.1r'JЊT8V"AȻHu}|$b{P8g/]QAsم(#L[PK-![Content_Types].xmlPK-!֧6 0_rels/.relsPK-!kytheme/theme/themeManager.xmlPK-!@theme/theme/theme1.xmlPK-! ѐ' theme/theme/_rels/themeManager.xml.relsPK] nT 3336v J|N$*'+j09;rBVGOV`^glljotv0   2% ''(<>@ABDEFGHNQRTUWXYZ\\ !Z::;8;^;;>JJ[rxV!P'(=?CIJKLMOPSV[oy nZZ -/6!!8@0(  B S  ? _Hlk505162358 _Hlk503439441 _Hlk165894271 _Hlk45882414 _Hlk165894843v{B''n{c'n///////////////00000*000106070@0A0J0K0V0Z0e0f0r0s000000000000000000000000000000011 1 11111%1&1.1/11121;1<1F1G1R1U1_1h1m1s1{1}1111111111b:h:nnnnnnnnnnnoz  0(012*B*B[[=]=]nnoz // 0(01222L3L3<<<<4?6?*B+B[[=]=]nnnnnnnnnnnnnnoz // 0(01222L3L3<<<<4?6?*B+B[[=]=]nn.k'h6 ݔj `tn $p Ȥ\)Gz`8WiLZ dY@#0, C.zSk')Z7^R,`WT3ǒ<4tJ8l.1:ښT>EDBVWTFC|)J S&lz L2FhM@|]V&aW~ c#>P!36MC`{i^R'Z'%4RS;Ql*jAwMgh'XnSdV6,gDnn@ %/7n (8:>FRfUnknown G.[x Times New Roman5Symbol3. .[x Arial5. .[`)TahomaI Arial Unicode MS7..{$ CalibriEAndale Sans UI9. . Segoe UIC.,.{$ Calibri Light;Wingdings?= .Cx Courier NewA$BCambria Math"q0Kb3'3''^8^8!S0ynyn Kq@P $P^2! xxt1 bAG ZP-15/01 ZAACZNIK A zaopatrzenie Anna Mruk.                           ! " # $ % & ' ( ) * + , - Oh+'0(4D Xd    dAG ZP-15/01 ZACZNIK AzaopatrzenieNormal Anna Mruk39Microsoft Office Word@n@ "歟@X՛@"/u^ ՜.+,0P hp  /SPZOZ8yn cAG ZP-15/01 ZACZNIK A Tytu  !"#$%&'()*+,-./0123456789:;<=>?@ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ[\]^_`abcdefghijklmnopqrstuvwxyz{|}~    Root Entry FwData 1TableWordDocumentATSummaryInformation(DocumentSummaryInformation8 CompObj{  F)Dokument programu Microsoft Word 972003 MSWordDocWord.Document.89q