ࡱ> WLbjbjff;iiB%%3333333383tI43٭44444A6>66 $YVBQ36A6A666B3344N:::6j3434:6::~p4@Z N 7`0٭4883 66:66666BB:R666٭6666666666666%c O2:SZCZEGAOWY OPIS PRZEDMIOTU ZAMWIENIA Cel realizacji zamwienia Celem niniejszego zamwienia jest kompleksowe |ywienie pacjentw Zamawiajcego. Realizacja zamwienia nastpuje w siedzibie Zamawiajcego, tj. w stoBwce, jej zapleczu oraz w cz[ci mieszkalnej szpitala (I pitro). Przedmiot zamwienia obejmuje: produkcj posiBkw i napojw, dostaw do siedziby Zamawiajcego wytworzonych posiBkw i napojw, prowadzenie dokumentacji oraz wykonywanie innych czynno[ci wymaganych przepisami prawa i warunkami niniejszego postpowania, Wielko[ i zakres zamwienia Zamwienie bdzie realizowane w trybie cigBym od dnia 01.07.2024 r. Realizacja zamwienia rozpocznie si od obiadu a zakoDczy [niadaniem. Maksymalna ilo[ pacjentw wynosi 130 osb dziennie. Szacunkowa ilo[ diet specjalistycznych stanowi ok. 45% oglnej ilo[ci posiBkw. Zamawiajcy przewiduje nastpujcy zakres zamwienia: okresowe zwikszenie maksymalnej ilo[ci |ywionych pacjentw o 20 osb dziennie, okresowe zamawianie posiBkw o podwy|szonym standardzie  czyli DIETA PODSTAWOWA PLUS tj. bogatszych ilo[ciowo, jako[ciowo i asortymentowo, skalkulowanych cenowo w wysoko[ci 150 % stawki diety podstawowej  do 150 osobodni w okresie realizacji umowy, dodatki onkologiczne. Warunki realizacji zamwienia Podstawow jednostk rozliczeniow jest osobodzieD obejmujcy kolejne posiBki: od obiadu, do [niadania/drugiego [niadania w dniu nastpnym oraz ewentualne dodatki wynikajce z diet. Wykonawca przygotuje posiBki poza siedzib Zamawiajcego. Dostawa posiBkw bdzie realizowana w siedzibie Zamawiajcego. Dostawy bd zgodne pod wzgldem ilo[ciowym, rodzajowym i jako[ciowym z zaakceptowanymi przez Zamawiajcego jadBospisami. Wszelkie odstpstwa winny uzyska akceptacj Zamawiajcego przed terminem ich wdro|enia. Propozycje posiBkw w jadBospisach przedkBadanych do akceptacji Zamawiajcego winny by urozmaicone, uwzgldniajce sezonowo[, tradycje, [wita itp. W szczeglno[ci obiady. W nastpujcej sekwencji tygodniowej: trzy posiBki misne, jeden posiBek rybny, dwa posiBki pBmisne i jeden posiBek bezmisny - w [wita iwniedziele posiBek misny. Wykonawca zobowizuje si przestrzega gramatury i kaloryczno[ci wydawanych posiBkw zgodnie z zaakceptowanym przez Zamawiajcego jadBospisem. Dostawy do rozdzielni posiBkw Zamawiajcego bd realizowane w terminach i ilo[ciach umo|liwiajcych realizacj harmonogramu wydawania posiBkw (pkt. VI) oraz dokonanie uprzedniej kontroli posiBkw przez przedstawiciela Zamawiajcego w zakresie ilo[ci, gramatury oraz degustacji i oceny organoleptycznej, tj.: [niadanie do godz. 6:30  7:00, obiad do godz. 12:00, kolacja do godz. 16:00. Wykonawca przygotowywa bdzie posiBki z produktw zakupionych i dostarczonych we wBasnym zakresie, [wie|ych, ktre w dacie ich wykorzystania nie s przeterminowane. Zakazuje si stosowania dodatkw, preparatw zastpczych, ktre zwikszaj objto[ lub wpBywaj na zmian smaku, zapachu, konsystencji potraw itp. a tak|e wykorzystywania do produkcji posiBkw skBadnikw innych niewykorzystanych posiBkw. Wykonawca zobowizuje si dostarcza posiBki o warto[ci kalorycznej i zawarto[ci skBadnikw od|ywczych zgodnych z normami |ywienia dla polskich grup ludno[ci zalecanymi przez Instytut {ywno[ci i {ywienia w Warszawie, jak rwnie| zgodnych z przepisami prawa w zakresie higieny |ywienia. Wykonawca przekazywa bdzie jadBospis 7-dniowy do akceptacji Zamawiajcego w terminie do 7 dni przed jego realizacj oraz jadBospisdzienny do godziny 12:00 w dniu poprzedzajcym jego wdro|enie. W przypadku braku akceptacji jadBospisu 7-dniowego przez Zamawiajcego, Wykonawca dostarczy jadBospis skorygowany, uwzgldniajcy zastrze|enia Zamawiajcego, najpzniej w nastpnym dniu roboczym po otrzymaniu zastrze|eD. JadBospisy: 7-dniowy i dzienny poza nazwami posiBkw winy zawiera: ilo[ci wyra|one w gramach lub sztukach, kaloryczno[, ilo[ biaBka, tBuszczu, wglowodanw nasyconych kwasw tBuszczowych, sumy cukrw prostych, soli, bBonnika zgodn z zaBo|eniami w dietach Rozdz. VIII ust. 3, zgodna z zaBo|eniami diety Rozdz. VIII ust. 3, skBad produktw |ywno[ciowych wchodzcych w rodzaj danej diety, oznaczenie zawarto[ci alergenw. JadBospisy ka|dorazowo bd sporzdzane w formie pisemnej oraz opatrzone dat ich sporzdzenia oraz podpisem upowa|nionego przedstawiciela Wykonawcy. Zamawiajcy zastrzega sobie prawo do: kontroli wydawanych posiBkw pod wzgldem ilo[ci, gramatury, jako[ci, estetyki wydawanych posiBkw, degustacji i oceny organoleptycznej sporzdzanych posiBkw, kontroli dokumentacji zwizanej z realizacj zamwienia. Warunki realizacji dostaw i wydawania posiBkw oraz napojw: posiBki i napoje bd dostarczane w formie gotowej do spo|ycia, tzn. peBny cykl produkcji posiBkw i napojw winien by zakoDczony przez Wykonawc przed dostaw i w miejscu prowadzenia przez Niego produkcji  w siedzibie Zamawiajcego mo|liwe jest wyBcznie porcjowanie i wydawanie gotowych posiBkw i napojw, UWAGA: za wyjtkiem przypadkw wskazanych w pkt X. ust. 4 i 5 nie dopuszcza si dostarczania produktw i posiBkw wcze[niej ni| na 6 godzin przed czasem/terminem ich wydania. dostawy posiBkw i napojw bd realizowane w specjalistycznych termosach i pojemnikach, ktre zapewnia Wykonawca, gwarantujcych utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jako[ci przewo|onych potraw. dostawy posiBkw i napojw realizowane bd wBasnym transportem Wykonawcy do siedziby Zamawiajcego, cykl produkcji posiBkw i napojw winien uwzgldnia normy i zasady |ywienia przypisane placwkom sBu|by zdrowia z uwzgldnieniem diet, [ci[le wg potrzeb Zamawiajcego, wedBug systemu HACCP. Wykonawca, w trakcie realizacji zamwienia, zobowizany przestrzega aktualnie obowizujcych przepisw prawa (polskiego i UE) oraz na bie|co wdra|a jego zmiany. Zasady rozliczeD finansowych Rozliczenia bd prowadzone w zBotych polskich. Wykonawca bdzie wystawiaB faktury Vat za miesice kalendarzowe. ZaBcznikiem ka|dej faktury bdzie wykaz ilo[ciowy dostarczonych i wydanych posiBkw wskazujcy ilo[ diet w ukBadzie dziennym. Dla potrzeb szczegBowej kalkulacji Wykonawca w kosztach [niadania uwzgldni koszt drugiego [niadania, a w kosztach obiadu koszt podwieczorka i analogicznie ewentualne inne dodatki. Wszelkie koszty (bezpo[rednie i po[rednie) zwizane z realizacj zamwienia, w tym koszty transportu i wydawania posiBkw, Wykonawca zobowizany jest wliczy w cen oferty w zwizku z czym nie stanowi one podstawy do oddzielnych rozliczeD. Zamawiajcy bdzie dokonywaB pBatno[ci w terminie do 14 dni od daty dostarczenia prawidBowo wystawionej faktury VAT zawierajcej rwnie| prawidBowo wystawione zaBczniki. W przypadku stwierdzenia nieprawidBowo[ci termin zapBaty bdzie liczony od daty dostarczenia kompletnej i prawidBowo wystawionej dokumentacji rozliczeniowej. Strony dopuszczaj mo|liwo[ dokonywania kompensaty wzajemnych zobowizaD i nale|no[ci. Zamawiajcy dokona zgBoszenia ilo[ci i rodzajw posiBkw lub korekt ilo[ciowych i jako[ciowych: do 9:00 na obiad i nastpne posiBki, do godz. 15:00 na kolacj i nastpne posiBki. Zamawiajcy o[wiadcza, i| nie ponosi odpowiedzialno[ci za liczb hospitalizowanych pacjentw, ktra jest zmienna. Wykonawca w toku realizacji zamwienia publicznego bdzie mgB |da wynagrodzenia w wysoko[ci okre[lonej w umowie, z tytuBu faktycznie wykonanych dostaw i na podstawie zatwierdzonego przez Zamawiajcego protokoBu/potwierdzenia odbioru za wskazany okres rozliczeniowy. W przypadku nie wykonania usBugi w zakresie terminowego wydania posiBku lub niezapewnienia zamwionej ilo[ci porcji Zamawiajcy ma prawo zapewni zastpcze zrdBo wy|ywienia pacjentw (wybrane wg kryterium: termin) na ryzyko i koszt Wykonawcy, w tym obci|y Wykonawc kosztami sporzdzenia posiBkw w trybie pilnym przez inny podmiot oraz innymi kosztami z tym zwizanymi np. dowozu posiBkw lub dowozu pacjentw. Wydawanie posiBkw Uwaga: Wykonawca, dostarczy posiBki do punktu odbioru wskazanego przez zamawiajcego. Temperatura dostarczanych posiBkw zupa: min. +80C, drugie danie: min. +75C, gorce napoje: min. +80C, surwki i saBatki: min. +11C. Obowizek wykazania temperatury spoczywa na Wykonawcy. Ka|dorazowo wraz z posiBkami dostarczone bd: aktualny wycig z jadBospisu i zapotrzebowania wg zamwionych diet, zestawienie zawierajce caBkowit ilo[ dostarczonych produktw (wag, objto[, sztuki), ilo[ porcji oraz gramatur, ilo[ i objto[ pojedynczej porcji. PozostaBe obowizki Wykonawcy LNPR& (  6 8 : v x  8 : 4 6 8 p r > \^ųœœttttttttttt h]JQh_ICJOJQJ^JaJh_ICJOJQJ^JaJ hPNh_ICJOJQJ^JaJh_ICJOJQJ\^JaJ#hPNh_ICJOJQJ\^JaJ#hPNh_I5CJOJQJ^JaJh(OJQJh#hN,:5CJOJQJaJh#hN,:5CJOJQJaJ-NPR( 8 : x : 6 8 r {$ & F  d1$5$7$9D^ `a$gd9J$ & F  d1$5$7$9D^ `a$gd9J$d^a$gd9J$ & F7d1$5$7$9D^7`a$gd9J$d*$1$8$9DH$a$gd9J $da$gd9J ng$ & F d*$1$5$8$9DH$^ `a$gd9J$ & F d1$5$7$9D^ `a$gd9J$ & F7d1$5$7$9D^7`a$gd9J $da$gd9JF$ & Fd1$5$7$9Da$gd9Jm$$ & F  d1$5$7$9D^ `a$gd9J  J|DJL\^ln^` dl DF޼޼޼ު޼޼ޘ#hAah_I7CJOJQJ^JaJ#hPNh_I5CJOJQJ^JaJh_ICJOJQJ^JaJ&hPNh_I5CJOJQJ\^JaJ hPNh_ICJOJQJ^JaJ h]JQh_ICJOJQJ^JaJ<` F "%&&,(($ & Fd8$a$gd9Jn$ & Fd^`a$gd9JF$ & Fd*$1$5$8$9DH$^a$gd9Jm$n$ & F d^ `a$gd9J$ & F d*$1$5$8$9DH$^ `a$gd9J  !!","""$#R##%%&&&&&&' '8'''((((*(,(d(t(z(((( ) )L)N)z*|***++, ,,p,z,|,лЕ h]JQh]JQCJOJQJ^JaJ(h]JQh]JQCJKHOJPJQJ^JaJ(h]JQh_ICJKHOJPJQJ^JaJ h]JQh_ICJOJQJ^JaJh]JQCJOJQJ^JaJ hPNh_ICJOJQJ^JaJ:( )N)|**+ ,|,,d/rR$ & Fd*$1$5$8$9DH$^`a$gd9J$ & Fd*$1$5$8$9DH$a$gd9J & F d1$5$7$9D^`gd9J$ & F d1$5$7$9D^`a$gd9Jn$ & Fd`a$gd9Jn$ & F d^ `a$gd9Jn$ & Fd^`a$gd9J |,,,h..`/b/d/H00011112 2"24262F2P2R233344455566|6~678l9n9:;N;P;;P<==v>޸#hPNh_I5CJOJQJ^JaJ$hPNh_ICJOJPJQJ^JaJ&hPNh_I5CJOJQJ\^JaJ&h]JQh_I5CJOJQJ\^JaJ#h]JQh_I>*CJOJQJ^JaJ h]JQh_ICJOJQJ^JaJ hPNh_ICJOJQJ^JaJ0d/0R234556tT$ & F7d*$1$5$8$9DH$^7`a$gd9J $da$gd9J$ & Fd1$5$7$9Da$gd9J$ & Fd5$7$9D^`a$gd9J$ & Fd1$5$7$9D^`a$gd9J$ & Fd*$1$5$8$9DH$^`a$gd9J$d*$8$H$^a$gd9J6~6n9P;=>?B8F:FF@FfFtF nd^ngd9JF$ & F7d*$1$5$7$9D^7`a$gd9Jm$ $da$gd9J$ & F nd1$5$7$9D^na$gd9J#$ & F nWd*$1$5$8$9DH$^n`Wa$gd9Jv>x>>>>4?6????BBBBBPCD6F8F:FF@FdFfFrFtFFFFF±ygyU#h]JQh_ICJOJQJ]^JaJ#h9Jh]JQCJOJQJ]^JaJ#h9Jh_ICJOJQJ]^JaJ#h9Jh_I>*CJOJQJ^JaJ&hPNh_I5CJOJQJ\^JaJ hPNh9JCJOJQJ^JaJh9JCJOJQJ^JaJ h]JQh_ICJOJQJ^JaJ hPNh_ICJOJQJ^JaJh_ICJOJQJ^JaJFGGGVGXGzG|GGGGGH"H$HHHHHHvIxI|JJJJJJhPiRijjkXkZk\khkjkkkl lNlPljlllllllll*m,mmmʹʧʐ)hPNh_IB*CJOJQJ^JaJphU#hPNh_I5CJOJQJ^JaJ h]JQh_ICJOJQJ^JaJ hPNh_ICJOJQJ^JaJ#h]JQh_ICJOJQJ]^JaJ#h]JQh]JQCJOJQJ]^JaJ8tFGXG|GGG$HHHxIJJ~ $da$gd9J$ & Fd1$5$7$9D^`a$gd9J$d^a$gd9J$ & F d1$5$7$9D^`a$gd9J$ & F pnnd1$5$7$9D^na$gd9J$nd^na$gd9J JJRikZk\kjkk lPlllll & F d1$5$7$9D^`gd9J & F nnd1$5$7$9D^ngd9J $da$gd9J$ & Fnd1$5$7$9D^n`a$gd9J$ & F7d1$5$7$9D^7`a$gd9J odbir i utylizacja odpadw pokonsumpcyjnych, komunalnych i innych odpadw powstaBych w zwizku z wykonywaniem zamwienia w terminie do 12-tu godzin od ich powstania, dostarczanie, ka|dorazowo do rozdzielni |ywno[ci wraz z posiBkami, aktualnego wycigu z jadBospisu i zapotrzebowania zawierajcego ilo[ porcji oraz wag pojedynczej porcji (ilo[, objto[) w zamwionych dietach, pobieranie i przechowywanie prbek |ywno[ci. DIETY Dobowe normy skBadnikw pokarmowych wymagane przez Zamawiajcego: Kalorie 2400 BiaBko 90 g (w tym zwierzce 45 g) TBuszcze 80 g Wglowodany 350 g Normy dobowe wedBug produktw: Produkty zbo|owe 400 g pieczywo mieszane 350 g mki, makaron, kasze 70 g (liczone jako produkt suchy) Mleko i produkty mleczne 500 ml Jaja 20 g, Miso 150, wdliny 80-120, ryby 160 g MasBo, [mietana 30 g Inne tBuszcze 35 g Ziemniaki 350 g Warzywa i owoce bogate w witamin C 200 g Warzywa i owoce bogate w karoten 150 g Inne warzywa i owoce 300 g Strczkowe suche 10 g Cukier i sBodycze 55 g Minimalne ilo[ci skBadnikw posiBkw. PosiBek powinien skBada si z: Zniadanie: zupa mleczna - 300 ml (co najmniej 3 razy w tygodniu), pieczywo mieszane i peBnoziarniste-120 g masBo  15 g ( zawarto[ min 82% tBuszczu z mleka) dodatek biaBka zwierzcego: wdliny, ser |Bty, twarg, jajko, pasty misno-warzywne i rybne 120 g dodatek warzywny: przy diecie podstawowej mo|e by ka|de warzywo, na diety odpowiednie z dozwolonych - 100 g kawa z mlekiem lub kakao, herbata - 250 ml Drugie [niadanie (dodatek cukrzycowy) kanapka z masBem: pieczywo peBnoziarniste- do 2 [niadaD - 50g, masBo 10g dodatek biaBka zwierzcego: wdliny, ser |Bty, twarg, ser topiony, jajko, pasztet, pasty misno-warzywne i rybne  60 g, owoce, surwki, warzywa: przy diecie podstawowej mo|e by ka|de warzywo, na diety odpowiednie z dozwolonych wg wytycznych programu  Dobry posiBek - 100 g, soki - 150 ml - [wie|e Obiad (minimum 30% dziennego zapotrzebowania energetycznego) zupy czyste, zabielane bez zacigania mk czy grysikiem - 300 ml ziemniaki - 200g lub kasza, ry|, makarony  70 g (suchego produktu) miso w postaci pieczonej  150 g lub miso w postaci mielonej  150 g (w tym minimum 100g misa) potrawy pBmisne 300-350 g (w tym minimum 100g misa) lub ryby  160 g lub drb - z ko[ci 300 g lub potrawy bezmisne  na bazie warzyw strczkowych(w tym minimum 100g strczkw) 250 300 g dodatki warzywne: przy diecie podstawowej mo|e by ka|de warzywo, na diety odpowiednie z dozwolonych wg wytycznych programu  Dobry PosiBek  150 g kompot z owocw [wie|ych lub mro|onych 200 ml (zamawiajcy nie uzna za rwnowa|ne napoje z sokw w proszku) owoc: przy diecie podstawowej mo|e by ka|dy owoc, na diety odpowiednie z dozwolonych  100-150g 2 kolacja (dodatek cukrzycowy) kanapka z masBem: do 2 kolacji pieczywo krojone peBnoziarniste- 50g, masBo 10g dodatek biaBkowy: wdliny, ser |Bty, twarg, jajko, pasty misno-warzywne i rybne- 50 g, dodatki warzywne: przy diecie podstawowej mo|e by ka|de warzywo, jogurt naturalny, kefir, ma[lanka Kolacja herbata z cytryn, kawa z mlekiem  250 ml pieczywo mieszane, krojone  150 g masBo 10 g (zawarto[ min. 80 % tBuszczu zwierzcego) dodatek biaBkowy: wdliny, ser |Bty, twarg, jajko, pasztet  80-100 g lub pasty (misno-warzywne, serowe, rybne, jajeczne) - 120 g warzywa: przy diecie podstawowej mo|e by ka|de warzywo, na diety odpowiednie z dozwolonych  100 g Uwaga: Przynajmniej 1 posiBek w cigu dnia powinien zawiera produkty bogate w kwasy tBuszczowe nienasycone (dodatek nasion, orzechw, pestek, etc.) W diecie podstawowej i w diecie z ograniczeniem Batwo przyswajalnych wglowodanw nale|y co najmniej 3 razy w cigu dekady uwzgldni asortyment produktw ro[lin strczkowych. Wykonawca zapewni depozyt w postaci herbaty, sucharw, kleiku dla 10 pacjentw dziennie do nagBych, niemo|liwych do przewidzenia przypadkw. Wykonawca zapewni do ka|dego [niadania dodatkowo d|em lub marmolad w ilo[ci 1kg. Rodzaje diet dieta podstawowa  obejmuje pokarmy spo|ywane przez ludzi zdrowych, stanowi podstaw do ksztaBtowania diet leczniczych, dieta Batwostrawna - modyfikacja diety podstawowej z uwzgldnieniem zasad dietetyki przy sporzdzaniu posiBkw i doborze produktw oraz indywidualnych zleceD lekarskich, dieta Batwostrawna z ograniczeniem Batwo przyswajalnych wglowodanw - w skrcie cukrzycowa - modyfikacja diety Batwostrawnej z uwzgldnieniem zasad dietetyki przy sporzdzaniu posiBkw i doborze produktw oraz indywidualnych zleceD lekarskich, dieta Batwostrawna z ograniczeniem substancji pobudzajcych wydzielanie sokw |oBdkowych- w skrcie wrzodowa - modyfikacja diety podstawowej z uwzgldnieniem zasad dietetyki przy sporzdzaniu posiBkw i doborze produktw oraz indywidualnych zleceD lekarskich, dieta Batwostrawna z ograniczeniem kwasw tBuszczowych - w skrcie wtrobowa - modyfikacja diety podstawowej z uwzgldnieniem zasad dietetyki przy sporzdzaniu posiBkw i doborze produktw oraz indywidualnych zleceD lekarskich, dieta Batwostrawna onkologiczna- modyfikacja diety podstawowej z uwzgldnieniem zasad dietetyki przy sporzdzaniu posiBkw i doborze produktw oraz indywidualnych zleceD lekarskich, z dodatkowym posiBkiem onkologicznym wysokobiaBkowym dieta eliminacyjna: bezglutenowa, bezmleczna, wegetariaDska, wegaDska- modyfikacja diety podstawowej z uwzgldnieniem zasad dietetyki przy sporzdzaniu posiBkw i doborze produktw oraz indywidualnych zleceD lekarskich, dieta papkowata, kleiki, suchary, inne zalecone przez lekarzy. PosiBekonkologiczny wysokobiaBkowy ma si skBada z produktu nabiaBowego( jogurt, ma[laka, kefir, twarg, serek homogenizowany) z dodatkamiowocowymi albo warzywnymi. Mo|e by te| |ywno[ medyczna specjalnego przeznaczenia |ywieniowego typu  Nutridrink ,  Fresubin etc. Ilo[ci: produkty nabiaBowe 150g pBynnych lub 100g twarogu i 150g warzyw lub owocu. W jakiej formie: jogurt/ ma[lanka/kefir z dodatkami warzyw lub/i owocw, koktajle owocowe Dodatki zawierajce biaBka typu: mleczne zupy i napoje fermentowane, koktajle, twaro|ki, pasty itp. Uwaga: Zamawiajcy informuje o mo|liwo[ci wystpienia jednostkowych zamwieD na diety nie ujte powy|ej oraz dodatki do posiBkw dla pacjentw onkologicznych. Zamawiajcy zobowizuje si przekaza szczegBowe informacje z podaniem jadBospisu z wyprzedzeniem co najmniej 12-godzinnym. Opis posiBkw o podwy|szonym standardzie, o ktrych mowa w pkt. III.5.b): asortyment [niadania i kolacji: po dwa rodzaje pieczywa, wdlin, serw, warzyw lub saBatki warzywne dwa rodzaje napojw, jeden raz dziennie ciepBe danie, asortyment obiadu: dwa rodzaje dodatkw warzywnych plus deser. Lista produktw zabronionych sBodkie napoje owocowe inne ni| soki 100%, gotowe jogurty owocowe, sBodycze krakersy i chipsy, inne wysoko przetworzone produkty wysokoprzetworzona wdlina czy kieBbasa, inaczej zwana mielonk, zawierajca MOM, a jej zawarto[ misa jest poni|ej 70%. Pasztety inne ni| domowe lub pieczone Inne obowizki Wykonawcy W przypadku zmiany obowizujcych przepisw dotyczcych |ywienia, w tym w podmiotach leczniczych Wykonawca zobowizany jest do odpowiedniego dostosowania produkcji posiBkw. Wykonawca ponosi odpowiedzialno[ za wszelkie szkody materialne spowodowane przez Niego samego, Jego personel lub inne podmioty i osoby dziaBajce za Jego przyzwoleniem. Wykonawca ponosi peBn odpowiedzialno[ za wystpienie zatrucia pokarmowego z Jego winy, w szczeglno[ci za roszczenia osb trzecich w tym zakresie (polisa OC). W przypadku stwierdzenia zBej jako[ci posiBku lub jego cz[ci Wykonawca dokona wymiany odpowiednio posiBku/jego cz[ci najpzniej w cigu jednej godziny od powiadomienia. Wykonawca ponosi peBn odpowiedzialno[ prawn i finansow za realizacj dostaw wobec Zamawiajcego oraz wobec organw Kontroli (wBa[ciwej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej, itp.). Wykonawca zobowizany jest na |danie Zamawiajcego, do przedstawienia aktualnego za[wiadczenia wydanego przez wBa[ciwego PaDstwowego Inspektora Sanitarnego potwierdzajcego, |e miejsce produkcji posiBkw mo|e by wykorzystane do sporzdzania i wywozu posiBkw dla szpitali a transport jest dostosowany do dostawy cateringowej. Wykonawca winien posiada wdro|ony system HACCP i prowadzi dokumentacj oraz monitoring.     ZaBcznik nr 4B do SWZ SzczegBowy opis przedmiotu zamwienia Nr sprawy ZP/1/2024 Strona  PAGE \* MERGEFORMAT 5 ll,mmmm*CJOJQJ^JaJ# *hPNh_ICJOJQJ^JaJhPNh_ICJaJ&hPNh_I6B*CJ\]aJph'hPNh_I0JpCJOJQJ\^JaJhPNh_I6CJaJ1Fʂ̂ڂ\%u$ & F d-DM [$\$^`a$gd9Ju7d-DM [$\$^7gd9Juod-DM [$\$]ogd9Jo 3Od1$^Ogd9Jo & F 3oOrd1$]o^O`rgd9Jo & F 3Ord1$^O`rgd9J XZv4$|jdhhhhhh $ & F d1$5$7$9D^`a$gd9J & Fnd1$5$7$9D^ngd9Jo$ & F nnd1$^na$gd9Jo & F nnd1$^ngd9J o 3d1$gd9J%u$ & F d-DM [$\$^`a$gd9J Ztv24@"$z|hj"Όΐbd @Bbd•hjܗծ)hPNh_IB*CJOJQJ^JaJph"""*h9JCJKHOJPJQJ^JaJnH tH 0hPNh_ICJKHOJPJQJ^JaJnH tH h9JCJOJQJ^JaJ hPNh_ICJOJQJ^JaJhPNh_I56>*CJaJhPNh_ICJaJ,d Bd• ||m$d^a$gd9JF$ nnd^na$gd9J$nd*$1$5$7$9D^na$gd9J$nd^na$gd9J$ & Fnd*$1$5$7$9D^na$gd9Jd1$5$7$9D^gd9J & F d1$5$7$9D^`gd9J r Zdf$&68\^JLRTtvȡʡ(* Pɶɶܶܶ$hPNh_ICJOJPJQJ^JaJ'hPNh_I5CJOJPJQJ^JaJ$hPNh_ICJOJPJQJ^JaJ$h+h_ICJOJPJQJ^JaJ hPNh_ICJOJQJ^JaJ#hPNh_I>*CJOJQJ^JaJ8 f&8^vʡ$ & Fnd1$5$7$9D^na$gd9J & F7d1$5$7$9D^7`gd9Jdgd9JF & Fd1$5$7$9D^gd9JF & F!d1$5$7$9D^gd9Jm$F & Fd1$5$7$9Dgd9Jʡ bΥ^ "&(,.\R$&d Pb$# a$gd:]R$&d Pb$# a$gd:]$d*$1$8$9DH$a$gd9J$ & Fnd1$5$7$9D^na$gd9JPR`bԤؤ @jl̥Υ *,vxƦȦ ,.lnvz\^ "$&(*,.ɾhkjhkUh0h3 jOJQJ hPNh_ICJOJQJ^JaJ$hPNh_ICJOJPJQJ^JaJ$hPNh_ICJOJPJQJ^JaJD.HJLNTVZ\ƩȩʩΩЩҩ>@Bƺ󶲨|rhYYIhp h "96CJmHnHujhp h 6CJUhp hC6CJhp ho"6CJhp h:]6CJhp hv76CJhp hj 6CJ h3 j6CJ h6CJhp h 6CJh h:]hPh 6CJaJhPh] 6CJaJhPhR6CJaJh_I6CJaJhPhN6CJaJhPh:]6CJaJBDFHJLh0h3 jOJQJhkh hp h 6CJjhp h 6CJUFHJL$d*$1$8$9DH$a$gd9J8 p#o#B$d Nb$# gd-u8 p#B$d Nb$# gdo"9&P 1h:pk;0. A!"#$% vx666666666vvvvvvvvv666666>6666666666666666666666666666666666666666666666hH6666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666662 0@P`p2( 0@P`p 0@P`p 0@P`p 0@P`p 0@P`p 0@P`p8XV~ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@66666_HmHnHsHtHf`f v Normalny,Standardowy1*$1$5$7$9D_HmHsHtH`` i[/ NagBwek 1$<@&"5CJ KH OJPJQJ\^JaJ jj kN,: NagBwek 23$$ @1$5$7$9D@&^@`a$CJtHnn lN,: NagBwek 33$$ 01$5$7$9D@&^`0a$ 5CJ tHxx NF=t NagBwek 42$dh81$5$7$9D@&]^8`a$CJOJQJmHsHtHjj mN,: NagBwek 60$ 01$5$7$9D@&^`0 5CJtHJA J Domy[lna czcionka akapituPiP 0 Standardowy4 l4a ,k , 0 Bez listy 4) 4 F=t Numer stronyCJ6/6 F=tZnaki numeracjiP/P F=tSymbol wypunktowaniaCJOJPJQJP/!P F=tWW-Domy[lna czcionka akapitu8/18 F=takapitdomyslnyCJ./A. F=t WW8Num2z05./Q. F=t WW8Num2z152/a2 F=t WW8Num4z0OJQJ2/q2 F=t WW8Num4z1OJ QJ 2/2 F=t WW8Num4z2OJ QJ ./. F=t WW8Num6z1CJ2/2 F=t WW8Num8z0OJQJ2/2 F=t WW8Num8z1OJ QJ 2/2 F=t WW8Num8z2OJ QJ 2/2 F=t WW8Num9z15CJ0/0 F=t WW8Num11z1CJ0/0 F=t WW8Num12z1CJ4/4 F=t WW8Num14z0OJQJ4/4 F=t WW8Num14z1OJ QJ 4/!4 F=t WW8Num14z2OJ QJ 4/14 F=t WW8Num16z0OJQJ4/A4 F=t WW8Num16z1OJ QJ 4/Q4 F=t WW8Num16z2OJ QJ 4/a4 F=t WW8Num19z0OJQJ4/q4 F=t WW8Num19z1OJ QJ 4/4 F=t WW8Num19z2OJ QJ 0/0 F=t WW8Num20z054/4 F=t WW8Num20z15CJ0/0 F=t WW8Num21z1CJ0/0 F=t WW8Num22z1CJ</< F=t WW8Num23z05CJOJQJ4/4 F=t WW8Num24z05CJ>/> F=t WW8Num24z156CJOJQJ0/0 F=t WW8Num24z250/0 F=t WW8Num25z15@B"@ OF=tTekst podstawowy2xVM!2V F=tTekst podstawowy z wciciem3`NC!BN qF=tTekst podstawowy wcity4^D"D F=tTytuB1 5$xCJOJ PJ QJ 2>Qr2 GF=tTytuB6 mHsHtH@JQ"@ WF=tPodtytuB7a$6mHsHtH4 @4 IF=t0Stopka 8p#:!: F=tZawarto[ ramki9T$T F=tAdres na kopercie :^@ `56OJQJZ%Z F=tAdres zwrotny na kopercie; CJOJQJFF F=tpkt"<<<1$5$7$9D^S`a$CJJJ F=tTekst podstawowy 31=a$CJ8U 8 F=t HiperBcze >*B*ph|| F=tWW-Tekst podstawowy wcity 2?1$5$7$9D^`Va$CJOJQJtHHH F=t Normalny1@1$5$7$9D CJaJtH|| F=tWW-Tekst podstawowy wcity 3A1$5$7$9D^`a$CJOJQJtHH"H F=tlit1!B<<*$1$8$H$^`a$CJn/2n F=tust1 art0C$3<<5$7$8$9DH$^3`a$CJ_HmHsHtHNBN F=tzm art2!D<<*$1$8$H$^3`=a$CJ6/Q6 F=t tw4winTerm B*ph@@b@ hg Akapit z list F^m$</q< 6E3 TytuB ZnakCJOJ PJ QJ V/V r2-Default H7$8$H$!B*CJ_HaJmHphsHtH.. 8 )t0 Stopka Znak`R` K^O0Tekst podstawowy wcity 2Jdx^TT J^O0Tekst podstawowy wcity 2 ZnaknSn M^O0Tekst podstawowy wcity 3Lx^CJaJmHsHtH\/\ L^O0Tekst podstawowy wcity 3 ZnakCJaJF/F IZNagBwek 4 ZnakCJOJQJtHBB 2IZTekst podstawowy ZnakJPJ Q~0Tekst podstawowy 2 PdxFF P~0Tekst podstawowy 2 Znak8@"8 S40NagBwek R p#212 R40 NagBwek ZnakNBN U40 Tekst dymkaTCJOJ QJ aJmHsHtHL/QL T40Tekst dymka ZnakCJOJ QJ ^J aJ>b> y ZnakV*$1$5$7$9DCJaJF/qF 7_ PodtytuB Znak6CJOJ PJ QJ RR V0Style5X$*$5$8$9DH$a$CJOJQJ^JaJ`` V0Style8&Y$hd*$5$8$9DH$`ha$CJOJQJ^JaJNN VStyle16Z*$5$8$9DH$CJOJQJ^JaJN/N V0 Font Style36B*CJOJQJ^JaJphN/N V Font Style48B*CJOJQJ^JaJphD/D V Font Style43CJOJQJ^JaJf f V Bez odstpw^1B*CJOJPJQJ^J_HaJmHphsHtH^^^ 0Normalny (Web) _dd*$1$5$7$9D[$\$CJaJTT X0Style18`$*$5$8$9DH$a$CJOJQJ^JaJT/T X0 Font Style37#5B*CJOJQJ\^JaJphb"b [Lista 21b65$7$9D^6`CJKHPJ^J_HHaJtHHJ2J H>7 Body Text 2c$*$8$H$a$5CJzBz e Numerowanie - Poziom 2d$ & F*$1$5$7$9Da$CJaJmHsHtHb/Qb d Numerowanie - Poziom 2 ZnakCJaJmHsHtH"/a" ?btext2BrB dNormalg1$5$7$9D CJaJtH>/> F(Akapit z list ZnakX/X [/NagBwek 1 Znak"5CJ KH OJPJQJ\^JaJ 4W 4 [/` Pogrubienie5\>/> N,:NagBwek 2 ZnakCJtHB/B N,:NagBwek 3 Znak 5CJ tHB/B N,:NagBwek 6 Znak 5CJtHZoZ N,:Standard n*$1$8$$CJKHPJ^J _HaJmHsHtH>O> N,:Style12 o7$9D OJQJ^JToT N,: Font Style20#6B*CJOJQJ]^JaJphP/P 4N,:Tekst podstawowy wcity Znak^+"^ sN,:0Tekst przypisu koDcowegor1$5$7$9DtHV/1V rN,:0Tekst przypisu koDcowego ZnaktHT* AT N,:0OdwoBanie przypisu koDcowegoH*XORX 3 j v1msonormal udd*$1$5$7$9D[$\$CJaJPK![Content_Types].xmlN0EH-J@%ǎǢ|ș$زULTB l,3;rØJB+$G]7O٭V @l8b묮7J3J:t7͍7o,q)נTi n7^R|y _o֛~ J%|,U-RЅre1m1oKLylȒLXr:b 8Hؓr(s KP, W02= $-O 8IdZ}r鋷/~?}ů3Z%7~ۏ^}^ ÎsW}7gϯw8EA痓腈;q P -Qձ'* xord|"C0hq*[{8pc(& T\REXXz76رX~gxuD.鑾M. .SAΨkM|l#@A{h"QRC5d"ٝk 0e^kppدPfaid#$c=Ęlq#DQvIb )C&]u q@p?Y4p~5x ֔D2XvY%vgv'{St{;Yb<' ]ٹc,g:G]|:Ӆ3Eq*u-hu+`l L/Na$J!|r+~wZ}7;nV䤳.7pSM!&ćrźinf?Ӭo&U$Äq3WgɇkԁGzޣOFҮR'ǚa>ٙ`W 82gK"n8$*JI f%Lّ^vVx::l}3m|PJJ5?k>}P!aIl8HTI wv-,6,n+P-jYTۃ_.C4`^gW9GzSq]=4.in6 =g٩V/B㲱CjS rcqXbmY)hFRf?c%;B=z!k ʒp!HuIAD$%QW@c]C4:O&O2@a7VKipůVlO'+WʁC"B1Иfe|7s(]G4 Ѭ^jOWn?фawBС@3IV6PK! ѐ'theme/theme/_rels/themeManager.xml.relsM 0wooӺ&݈Э5 6?$Q ,.aic21h:qm@RN;d`o7gK(M&$R(.1r'JЊT8V"AȻHu}|$b{P8g/]QAsم(#L[PK-![Content_Types].xmlPK-!֧6 0_rels/.relsPK-!kytheme/theme/themeManager.xmlPK-!@theme/theme/theme1.xmlPK-! ѐ' theme/theme/_rels/themeManager.xml.relsPK] B- KK|,v>Fms}ZP.BL&)+-01WY\_adef (d/6tFJlovzd ʡL'(*,./23VXZ[]^`bcg|!T # @ 0(  H c $ ?H0(   _Hlk522189954 _Hlk156925714ZBq B;8E8I8Q8H<Z<BBBBB B B BBBB  2=dd))33:I I T T X!X!w!w! " "$#$#e%g%&&&&,,,,D-D-f-f-!.!...q/q/!0"0#0#03388BB')CZ9# q 9F :Y!w!%#-#o#|## $D$$%e%%%%&M's'((p))))O*~*9,X,g-o---;.?...117G7::;;;H<<=BBBBB B B BB%BMBBBBBBBKBMBNBWB\B^BwB~BBB).2    +6&h/M9>MܢgFҾK5P:n/ BG $%yo TpXۄuVW*p#L.u3$$5&9%$~)'*B`a/BaS0JUG<|4.Ӣi7!@Д YG%Bx`8#BB3H<.QnKQr zT~4U.FMd.; g<0 g JMj~B(<7kX'-mL1nsk\v!Hy>\bzln=z^`zz^`z.0^`0..0^`0... 88^8` .... 88^8` ..... `^`` ...... `^``....... ^`........h^h`. 0^`0CJ5..0^`0...8^8`.... 8^8` ..... `^`` ...... `^``....... ^`........ ^`.........^`^`^`^`^`^`^`^`^`^`.0^`0..0^`0...88^8`.... 88^8` ..... `^`` ...... `^``....... ^`........ ^`.........h^h`OJQJ.P^`PCJ..^`OJ QJ )x^`x.... ^` .....  X^ `X ......  ^ `....... 8^`8........ `^``.........ww^w`OJQJ.0^`0OJQJ^J o(..0^`0...88^8`.... 88^8` ..... `^`` ...... `^``....... ^`........ ^`.........A^A`.^`B*OJPJQJ^Jph)pLp^p`L.@ @ ^@ `.^`.L^`L.^`.^`.PLP^P`L.Z^Z`o()^`.pp^p`.@ @ ^@ `.^`.^`.^`.^`.PP^P`. ^`OJ QJ o(^`)pp^p`.@ @ ^@ `.^`.^`.^`.^`.PP^P`.^`)^`.v L^v `L.F^F`.^`.L^`L.^`.^`.VL^V`L.^`5B*CJaJph)^`.pp^p`.@ @ ^@ `.^`.^`.^`.^`.PP^P`.^`5o()o^o`.? L^? `L. ^ `.^`.L^`L.^`.O^O`.L^`L.^`5B*CJOJQJaJo(ph.^`.pp^p`.@ @ ^@ `.^`.^`.^`.^`.PP^P`.ww^w`OJQJo(hH.0^`0OJQJ^J o(hH..0^`0OJPJ QJ^J) 88^8`o(hH.... 88^8`o(hH ..... `^``o(hH ...... `^``o(hH.......  ^`o(hH........  ^`o(hH.........^`)^`.f L^f `L.6 ^6 `.^`.L^`L.^`.v^v`.FL^F`L.^`o(()^`.pL^p`L.@ ^@ `.^`.L^`L.^`.^`.PL^P`L.p^p`o(()@ ^@ `.L^`L.^`.^`.L^`L.P^P`. ^ `.L^`L.^`6o(()P ^P `. L^ `L.^`.^`.L^`L.`^``.0^0`.L^`L.u^u`o()E^E`. L^ `L. ^ `.^`.L^`L.U^U`.%^%`.L^`L.^`5B*CJaJph)^`.p^p`o(()@ @ ^@ `.^`.^`.^`.^`.PP^P`.u^u`o()E^E`. L^ `L. ^ `.^`.L^`L.U^U`.%^%`.L^`L.^`5o()^`.pL^p`L.@ ^@ `.^`.L^`L.^`.^`.PL^P`L.^`5.^`.pp^p`.@ @ ^@ `.^`.^`.^`.^`.PP^P`.^`5CJaJo(.^`.pL^p`L.@ ^@ `.^`.L^`L.^`.^`.PL^P`L.^`5)^`.pp^p`.@ @ ^@ `.^`.^`.^`.^`.PP^P`.^`o()^`.pp^p`.@ @ ^@ `.^`.^`.^`.^`.PP^P`.^`5)^`.pp^p`.@ @ ^@ `.^`.^`.^`.^`.PP^P`.^^^`56..^.`6. ^ `56B*^Jo(ph) ^ `.^`.nL^n`L.>^>`.^`.L^`L.0^`0CJOJQJaJo(.T^T`.$L^$`L. ^ `. ^ `.L^`L.d^d`.4^4`.L^`L.^`o(() ^ `.Q L^Q `L.!^!`.^`.L^`L.^`.a^a`.1L^1`L.^`56CJo(hH.k^`k5o(.80^8`05o(..80^8`05o(... ^`5o( .... ^`5o( ..... ^`5o( ...... `^``5o(....... `^``5o(........^`o(()^`.pL^p`L.@ ^@ `.^`.L^`L.^`.^`.PL^P`L.^`o()^`.pp^p`.@ @ ^@ `.^`.^`.^`.^`.PP^P`.^`o(.^`. L^ `L. ^ `.P^P`. L^ `L.^`.^`.L^`L.^`)^`.pL^p`L.@ ^@ `.^`.L^`L.^`.^`.PL^P`L.^`5B*CJaJph)^`.pp^p`.@ @ ^@ `.^`.^`.^`.^`.PP^P`.^`)^`.pL^p`L.@ ^@ `.^`.L^`L.^`.^`.PL^P`L.^`o()^`.v L^v `L.F^F`.^`.L^`L.^`.^`.VL^V`L.0^`0o(()^`. L^ `L. ^ `.^`.XL^X`L.(^(`.^`.L^`L.^`.e^e`.5 L^5 `L.^`.^`.L^`L.u^u`.E^E`.L^`L. ^`5CJaJ. P^`P56\]3..^`...x^`x....  ^` .....  X@ ^ `X ......  ^ `....... 8x^`8........ `H^``.........!4Un= n/ @ 7QnKyo gM9G MjgF'-maS0r zT&9%p#u3$.; g3H7kv5G<|4G%B\bz#Ba/~)VHyns'*)WW8Num6WW8Num9OutlineWW8Num11WW8Num12WW8Num13WW8Num27 WW8Num132) 2OzฤZpBytR1ޚudZ@V# # TnMNީޚฤZ޾rXJ4Wt\4 -fY:ZmYap bmn~-lI 31Tk9\eemsB . ? b p 1q v y T. e eg i _m w I P  E$ F ~[ kh ]n ? b x ;I ryS8rOrRR3[q')p.'^Mjtn& "h q==DJTkst( X 62C:t&cyEPpew7>rJSSdf|$D#.9"G3tA *4 2N v 8!$P!{V!_g!"Q"o")w"#<#&#"f#($<$?7%gV%&W& "&"&;R&V&'M\'m(3(Z(K)97)X)&*uK*()+P+Z+,}Q,j,U-r2-3-T-d-! .KM./P-/N/[/q/Xz/f)0)0b0 r0:y0F1@;1FE1II1M1*Q1\1Pb1p1/x1|1/242:2W2Z.3/393E3E3@\3x354D4T4V4)b4Ac4w4!x4}4}4,5#85P5}5`6D6l[6H>7F7v78jS8[8Vq8:99 "979Fg9v9Q:*:N,:1:LN: k::l:Dn:q:Ms:;X;,<g<Aw<*=j.=F=.o=x=~=A>~B>I>Q>9|>M?}$?/?`?AACA1BBBhC\CxC~CZ:DYDhDNvDKE!E+EF:EEE`PETETEuFFIFNFGJG^GriHqHI&I5/I_I!J9JxiJnJ4wJ K.KS2K=KXEK'NKQK L_LQeL:M M'MCMcMqM%sMn{MN'NBNqN^O#O$Oa@a{damqaT}aDbbUb6*cBcdSdmdsd~dve+eLe6[e7fIfgdgfgh$hk(h[fh|hiNiOiYi3 j7j38jkk}kl l&lw(l:/lWlmrmNmnm$mmn"DnFnYnFofFoFQp^plqq qirBru&rKrWrzr_s )tF=tUt)u-uRu`uTTvdvw w[DwYwJbwx6x ix2yjgy{oy`z#{S{<|G| I|b}ZS}S}zY}y}{}~~@~Uu~x~~'OUva#Bg4`H Vg0D1;C>IV'<B~n< '!8clIp 4TtWX([&v2;;_lKO/c|}DX L+8INThZ$yu ((Gp$%lOQr{^l>C,`itz{ .2>`lG8_r.Q;=.1[3?DLqvD5BHKVM]di(/-iv|u_.?XYf/582k ).i6JGa+=N`bK(;2I'aZhwWoqV;Cqe+x _FNCrv+9@0OrP-xT`0$`]@DSMSuV:YLQq{|z;RXjt`w8 HI!ZCGT[5c{j %YJnR}~=8R?bjnR nghKba|!)BKfN!~^CGP;!>kkn*i6{ o 5hyhM;qdO^pyG$/?oNV}$).OTM@$``~H7l'D`{&ZIVkOrY%+r,h.<N,`saF 3eT1eq)g{eaQ8:#KLXACJV}pp S64oEjo'=WDlvzz_1BV4X:J!oS!~ V/~<EX^_mppv|pKj+u df&N. YRG@V*`vJ8DP|i H /y!T<EduxE E/klBB@G7j9G7G7L w!B"(2hUnknownG.[x Times New Roman5Symbol3. .[x Arial7..{$ CalibriK,Bookman Old StyleO.  k9Lucida Sans UnicodeWTimesNewRomanMS MinchoC.,.{$ Calibri LightQ StarSymbolYu Gothic?= .Cx Courier New;WingdingsA&AlbanyArialKHG Mincho Light J5. .[`)TahomaU Arial Unicode MSArial7SendnyaA. Arial NarrowA$BCambria MathBqrgGz' n 8!xn 8!x!d0AA ?q@P  $PG2!xxy SIWZWSChPiG Ewa Jonienc)                           ! " # $ % & ' ( Oh+'0t  $ 0 < HT\dlSIWZWSChPiG Normal.dotm Ewa Jonienc12Microsoft Office Word@ա@V5B@$\b@d Nn 8 ՜.+,0 hp|  ...x!A SIWZ Tytu  !"#$%&'()*+,-./0123456789:;<=>?@ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ[\]^_`abcdefghjklmnopqrstuvwxyz{|}~Root Entry F@'] N1Tablei_WordDocument ;SummaryInformation(DocumentSummaryInformation8MsoDataStorePlX N@Z NFYW23PUTWQY==2PlX N@Z NItem PropertiesUCompObj {   F)Dokument programu Microsoft Word 972003 MSWordDocWord.Document.89q