ࡱ> []ZbMbjbjss.TT4<'8XXXXX333&&&&&&&$)o,T"'-33333"'XXO'ggg3XX&g3&ggrHl%X@ݙI$ &e'0'$z,I,l%l%,%h33g33333"'"'g333'3333,333333333 : ZaBcznik nr 2 do SWZ Opis przedmiotu zamwienia Zamwienie dotyczy sukcesywnej dostawy drobiu  zgodnie z formularzem cenowym. Wykonawca bdzie wykonywaB dostawy sukcesywnie: trzy razy w tygodniu w poniedziaBki, [rody i pitki w godzinach od 7:00 do 10:00, na podstawie szczegBowych zamwieD z poszczeglnych obiektw, zBo|onych pisemnie, faksem lub mailem przez osoby upowa|nione przez Zamawiajcego a w uzasadnionych przypadkach tak|e w inne dni wskazane przez Zamawiajcego, zgodnie z formularzem cenowym. Ewentualne zmiany dotyczce zamwienia towarw mog odbywa si w formie telefonicznej. Przedmiot zamwienia, a tak|e sposb jego przewozu i przechowywania powinien by zgodny z obowizujcymi przepisami, a w szczeglno[ci m.in. z: ustaw z dnia 25.08.2006r. o bezpieczeDstwie |ywno[ci i |ywienia (Dz. U. z 2022 poz. 2132 tj. ze zm. ) oraz aktami wykonawczymi. Dostarczane produkty winny speBnia wszystkie wymogi okre[lone w obowizujcych dla nich normach. Drb musi charakteryzowa si odpowiednim smakiem, zapachem i wygldem, wBa[ciwym dla danego produktu. Dostarczane do Zamawiajcego miso drobiowe musi pochodzi od producentw bdcych pod opiek weterynaryjn i/lub sanitarn. Zamawiajcy wymaga, aby produkty posiadaBy oznaczony termin przydatno[ci do spo|ycia i powinny by dostarczone nie pzniej ni| przed upBywem poBowy tego terminu. Wymagania dotyczce przedmiotu zamwienia: Wykonawca zobowizuje si do dostarczenia przedmiotu umowy wolnego od wad i o nale|ytej jako[ci. Towar dostarczony przez Wykonawc musi by: I gatunku, odpowiadajcy wymaganym cechom dostarczanego produktu co do koloru, zapachu i konsystencji, pozbawiony wad, posiada niezbdne dokumenty badaD i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane przepisami i normami. Wykonawca zagwarantuje Zamawiajcemu, |e przedmiot zamwienia bdzie wolny od cech powszechnie uznawanych za wady jako[ciowe takie jak: gorzki, kwa[ny, zbyt sBony smak, stchBy, wydzielajcy nieprzyjemn woD, zanieczyszczony mechanicznie, z objawami ple[ni, psucia, zawilgocenia i ususzki oraz wcze[niejszego rozmro|enia. Nadto produkty powinny mie oznaczony termin przydatno[ci do spo|ycia i powinny by dostarczone nie pzniej jak przed upBywem poBowy tego terminu. SzczegBowy opis przedmiotu zamwienia: Cechy organoleptyczne: - miso drobiowe w elementach, powinno by prawidBowo wykrwawione i odcieknite, skra bez przebarwieD i uszkodzeD mechanicznych oraz bez resztek upierzenia. Wygld: - elementy wBa[ciwie umi[nione; nie dopuszcza si mi[ni i skry nie zwizanych ze sob; - linie cicia rwne, gBadkie; - w asortymentach ze skrzydBami dopuszcza si brak ostatniego czBonu skrzydBa; - poBwka oraz wiartka przednia mo|e by z szyj lub bez szyi; - mi[nie piersiowe pozbawione skry (z wyjtkiem piersi bez ko[ci) ko[ci i [cigien; - dopuszcza si niewielkie rozerwania i nacicia mi[ni powstaBe podczas oddzielania od skry i ko[ca. Barwa: - charakterystyczna, naturalna dla skry i mi[ni danego gatunku drobiu; - nie dopuszcza si wyleww krwawych w mi[niach piersi i ng; - dopuszcza si przyciemnienie naturalnej barwy powierzchni elementw mro|onych; - dopuszcza si lekkie zaczerwienienie ostatniego czBonu skrzydBa. Naturalna, charakterystyczna dla mi[ni piersiowych danego gatunku drobiu; - nie dopuszcza si wyleww krwawych w mi[niach; - dopuszcza si przyciemnienie naturalnej barwy powierzchni mi[ni elementw mro|onych. Zapach: - naturalny, charakterystyczny dla misa danego gatunku drobiu; >PZhj@ B F ʼ|o_P>.hz1OJPJQJ^JnHtH#hOhz15CJOJPJQJaJhz15CJOJPJQJaJh/W.hz15CJOJQJaJhz15CJOJQJaJhQ5CJOJPJQJaJ#hOh`5CJOJPJQJaJ hOh`CJOJPJQJaJhOh`5OJQJ^JhOh85OJQJ^JhOhAU 5OJQJ^JhOhA5OJQJ^JhO5OJQJ^JhOh= C5OJQJ^JjB D F 2 4 VZ\,.XZ $da$gdL $da$gdz1 $da$gdO $a$gdz1 $a$gdO $da$gdO $da$gdOF  . 6 > L | ~ 0 2 4 DPV²ϥwdP*OJQJ^Jh9hz1OJQJ^Jh9hz15OJQJ^Jhz1OJPJQJ^JnHtH$h(h(OJPJQJ^JnHtHV >XZ\,.XZ "ڷl\\I9I9IhLOJPJQJ^JnHtH$hLhLOJPJQJ^JnHtHhOOJPJQJ^JnHtH'hOh-5OJPJQJ^JnHtH'hLh*%5OJPJQJ^JnHtH$hLh*%OJPJQJ^JnHtHh*%OJPJQJ^JnHtHh-OJPJQJ^JnHtH$hOhDOJPJQJ^JnHtH$hOh`OJPJQJ^JnHtH$hOh-OJPJQJ^JnHtH "4.T !!F""H#$$F% 3"3j3L8N8 $da$gdO $da$gdL!!D"F"$$F%23"3 8H89: ;4;r<t<<<<=>>>ȵȢȒo\ȒI$hOhq_OJPJQJ^JnHtH$hOhOOJPJQJ^JnHtHh-OJPJQJ^JnHtH$hOh= COJPJQJ^JnHtHhOOJPJQJ^JnHtH$hOh>OJPJQJ^JnHtH$hOh`OJPJQJ^JnHtH$hOh-OJPJQJ^JnHtHU$hLhLOJPJQJ^JnHtHhLOJPJQJ^JnHtH- niedopuszczalny zapach obcy, zapach [wiadczcy o procesach rozkBadu misa drobiowego przez drobnoustroje oraz zapach zjeBczaBego tBuszczu. Opakowanie i oznakowanie dostawy: Wykonawca zobowizuj si do dostaw towarw opatrzonych w odpowiednie oznakowanie zawierajce: nazw producenta, warunki przechowywania i dat przydatno[ci do spo|ycia. Wykonawca zobowizuje si do dostawy towarw pakowanych w opakowania jednostkowe wykonane z materiaBw przeznaczonych do kontaktu z |ywno[ci. Przedmiot zamwienia dostarczany bdzie w opakowaniach zbiorczych np. - koszach plastikowych, pudBach tekturowych, workach foliowych - odpowiednio oznakowanych zgodnie z przepisami, uBo|ony wg asortymentu w sposb gwarantujcy zachowanie najwy|szej jako[ci produktu. Towar nale|y przywozi [wie|y, nie zmro|ony. Wykonawca winien legitymowa si dokumentem wystawionym przez organy uprawnione do urzdowej kontroli |ywno[ci lub firm upowa|nion do przeprowadzenia certyfikacji  stwierdzajcym, |e w produkcji i w obrocie wymienionego w SWZ asortymentu zostaB wdro|ony i jest stosowany system HACCP oraz zasady GMP (dobrej praktyki produkcyjnej) i GHP (dobrej praktyki higienicznej) (dotyczy zakBadw produkcyjnych lub wprowadzajcych |ywno[ do obrotu, ktre podlegaj takiemu obowizkowi). W przypadku realizacji dostaw przez podwykonawcw - o[wiadczenie. Wykonawca winien posiada dokument wystawiony przez wBa[ciwe sBu|by sanitarne potwierdzajcy, |e zostaB dopuszczony do produkcji lub obrotu artykuBami spo|ywczymi i posiada aktualn decyzj lub za[wiadczenie wydane przez wBa[ciwy organ urzdowej kontroli |ywno[ci- przedkBadany Zamawiajcemu na ka|de wezwanie. Wzajemne rozliczenia: Rozliczenie za dostarczony towar nastpi na podstawie prawidBowo wystawionej faktury VAT za wykonane i odebrane dostawy (na ktrej zostanie umieszczony nr niniejszej umowy). Nale|no[ Wykonawcy wynikajca z faktury (+ druk WZ) zostanie przelana na wskazane na fakturze konto Wykonawcy, w terminie do 30 dni od daty dostarczenia Zamawiajcemu faktury VAT (+ druk WZ), wystawionej na koniec ka|dego miesica dla poszczeglnych obiektw oddzielnie. *Zamawiajcy dopuszcza mo|liwo[ zaoferowania produktw  rwnowa|nych : Je|eli w opisie przedmiotu zamwienia zostaBo wskazane pochodzenie (marka, znak towarowy, producent) produktw spo|ywczych, Zamawiajcy dopuszcza oferowanie produktw rwnowa|nych. Za produkty rwnowa|ne Zamawiajcy uwa|a: - produkty o takich samych walorach organoleptycznych (smak, zapach, barwa, konsystencja), - produkty do produkcji, ktrych u|yto podobne surowce, - produkty o porwnywalnej warto[ci od|ywczej i energetycznej. Je|eli Wykonawca zaoferuje produkt rwnowa|ny, zobowizany jest wykaza, |e zaoferowane przez niego produkty speBniaj wymagania okre[lone przez Zamawiajcego oraz dostarczy wraz z ofert dokumenty potwierdzajce rwnowa|no[. Wykonawca skBadajc ofert rwnowa|n ma obowizek poinformowa Zamawiajcego o proponowanych produktach rwnowa|nych, podajc jego nazw oraz zaBczajc dokumenty potwierdzajce, |e oferowane produkty rwnowa|ne odpowiadaj wymaganiom okre[lonym w Specyfikacji Warunkw Zamwienia, tj.: opis (charakterystyk) zaoferowanego asortymentu rwnowa|nego, zawierajcy informacje producenta dotyczce skBadu produktu, warto[ci od|ywczych, wBa[ciwo[ci zgodnych z opisem Zamawiajcego. Udowodnienie rwnowa|no[ci zaoferowanych produktw spoczywa na Wykonawcy. N8<<?l?n?@@BBCDBEEhFFHL\M^M`MbM$a$gdO $da$gdO>:??f?h?j?l?n?@@@AA2B4BB>C~CCDLDDDRIIJJ^M`Mdz~k[ڳ[[[[LhOh(CJOJQJaJhOOJPJQJ^JnHtH$hOh= COJPJQJ^JnHtHh-OJPJQJ^JnHtH'hOhw5OJPJQJ^JnHtH!hO5OJPJQJ^JnHtH'hOh-5OJPJQJ^JnHtH$hOhOOJPJQJ^JnHtH$hOh-OJPJQJ^JnHtH$hOhzYOJPJQJ^JnHtH`MbM'hOh-5OJPJQJ^JnHtH,1h. A!"#$% j 666666666vvvvvvvvv666666>6666666666666666666666666666666666666666666666666hH66666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666p62&6FVfv2(&6FVfv&6FVfv&6FVfv&6FVfv&6FVfv&6FVfv8XV~ OJPJQJ_HmHnHsHtHN`N Normalny dCJ_HaJmHsHtH JA J Domy[lna czcionka akapituPiP 0 Standardowy4 l4a ,k , 0 Bez listy fof DStandard*$1$8$9D,CJKHOJPJQJ^J_HaJmHsHtHf^@f `0Normalny (Web)dw*$CJOJPJQJaJnHtH6U6 `0 HiperBcze >*phPK![Content_Types].xmlj0Eжr(΢Iw},-j4 wP-t#bΙ{UTU^hd}㨫)*1P' ^W0)T9<l#$yi};~@(Hu* Dנz/0ǰ $ X3aZ,D0j~3߶b~i>3\`?/[G\!-Rk.sԻ..a濭?PK!֧6 _rels/.relsj0 }Q%v/C/}(h"O = C?hv=Ʌ%[xp{۵_Pѣ<1H0ORBdJE4b$q_6LR7`0̞O,En7Lib/SeеPK!kytheme/theme/themeManager.xml M @}w7c(EbˮCAǠҟ7՛K Y, e.|,H,lxɴIsQ}#Ր ֵ+!,^$j=GW)E+& 8PK!RY7mtheme/theme/theme1.xmlYMoE#F{oc'vGuرHF[x=ޝzvg53NjHH8PTj%.H 3kT\}yg CDHfP\ IC>i n$N4)߻UL>JeKK2e,/nEހbFZ͹ #ζKk_9 adZĈꔔK=.xMfdC6Nb-켱K\X" T30P's~Stу>G%M.O"Mry8E?ԥL#SCߜbGӣE|Eʀ'<{(Z"y'N<.Ev,I A6Nv&t"-=1c8U8")QHcBJK] .H0-uIlm2-fjqVf9P('suXmd)̪eY(G]Y䀰zoP nI xy "=kk|l1Q~6M%7_ǬZQ yٿ jmZx^(Q\gQ>BANT~jCoEA3d]dm2iVֵ褽Vl<s,>gÙ/ΫŋtvavDWCd(, ~{-0%M2&a: _PK! ѐ'theme/theme/_rels/themeManager.xml.relsM 0wooӺ&݈Э5 6?$Q ,.aic21h:qm@RN;d`o7gK(M&$R(.1r'JЊT8V"AȻHu}|$b{P8g/]QAsم(#L[PK-![Content_Types].xmlPK-!֧6 +_rels/.relsPK-!kytheme/theme/themeManager.xmlPK-!RY7mtheme/theme/theme1.xmlPK-! ѐ' theme/theme/_rels/themeManager.xml.relsPK] TTF V>`MbM()N8bM'8@0(  B S  ?# , V\, 4==BBVWXXZZ  abLc Vdnb2"~YJTX7x.^`o()^`o(.pLp^p`L.@ @ ^@ `.^`.L^`L.^`.^`.PLP^P`L.h^`OJQJo(hH ^`hH. pL^p`LhH. @ ^@ `hH. ^`hH. L^`LhH. ^`hH. ^`hH. PL^P`LhH. h^h`hH) ^`hH) 8^8`hH) ^`hH() ^`hH() p^p`hH()  ^ `hH. @ ^@ `hH.  ^ `hH.\^`\5o(. 7^7`hH. L^`LhH.  ^ `hH.  ^ `hH. wL^w`LhH. G^G`hH. ^`hH. L^`LhH.~YJz ~YJs ~YJ`t b2Td(V )PT!27)PՙbK])֙cK]()T$27()\n()\&.P\].^n.ә .]!27.ҙbK].ؙcK])(ؙ$27()ؙn()(ٙ&()ؙ]()ٙn()ٙ .ؙ!27..ٙbK]...ڙcK]....(ڙ$27 .....ڙn ......ڙ& .......ڙ] ........(ۙn ......... WW8Num112(, EFzFZ ^M-TSP)e AU -v+!?#*%E*#/(E/z1z6X9 =.?)@= CE>E-GX\Hz!ILDLgIM ODzR~TpV6Z~^Rb jJkdn)9xNxyRF2m[~AO`zYLiH`'t7?}Dw]3PdX(>D8;tNa(Lq_vi; _\bjQTV@# # @# # ( Tpp p2Unknown G.[x Times New Roman5Symbol3. .[x Arial7$BCambria5. .[`)Tahoma7..{$ CalibriI. ??Arial Unicode MSO.  k9Lucida Sans UnicodeA$BCambria Math"z''( H3 H3!0FFJqHP  $PAU 2!xx Anna.KosteckaKomputer    Oh+'0x  4 @ LX`hpAnna.Kostecka Normal.dotm Komputer31Microsoft Office Word@Y)@u@z H՜.+,0 hp|  3F  Tytu  !"#$%&'()*,-./012456789:;<=>?@ABCDEFGHIKLMNOPQSTUVWXY\Root Entry F@ݙ^Data +1Table3,WordDocument.TSummaryInformation(JDocumentSummaryInformation8RCompObj  F0Dokument programu Microsoft Office Word 972003 MSWordDocWord.Document.89q